H Vacheron Constantin, μια από τις αρχαιότερες ωρολογοποιίες στον κόσμο με συνεχή ιστορία, αποφάσισε να εορτάσει τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κυκλοφορία ενός από τα πιο θρυλικά της ρολόγια του American 1921, με ένα ξεχωριστό τρόπο.
Η ελβετική εταιρεία, συνώνυμη του πολυτελούς χειροποίητου ρολογιού, ανακατασκευάζει το μοντέλο αυτό χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον γνήσια ανταλλακτικά και εργαλεία των αρχών του 20ου αιώνα.
Στόχος της εταιρείας ήταν να τελειοποιήσει την ικανότητά της να αποκαθιστά vintage ρολόγια. Η Vacheron διαθέτει ένα τμήμα αποκατάστασης, όπου επισκευάζει παλαιά ρολόγια και τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση, αλλά ορισμένες από τις τεχνικές είχαν ξεχαστεί.
Ο στόχος ήταν να τους αναζωογονήσει.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουργιο «παλιό» American 1921, ένα μοναδικό κομμάτι που θα παρουσιαστεί στο κατάστημα που θα ανοίξει ς στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο. Από εκεί θα κάνει μια παγκόσμια περιοδεία και μετά θα επιστρέψει στο εργοστάσιο.
«Έχουμε αρχεία και εργαλεία για να μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση ωρολογίων από τις αρχές του 20 ου αιώνα, και έχουμε ωρολογοποιούς και άλλους τεχνίτες για να αναδημιουργήσουν εκλεκτής ποιότητας κομμάτια», λέει ο Christian Selmoni της Vacheron.
«Αλλά κάποια από την τεχνογνωσία είχε ξεχαστεί. Μία από τις επιλογές μας ήταν να διαχωρίσουμε ένα vintage ρολόι για να το εξετάσουμε και να προσπαθήσουμε να το αναδημιουργήσουμε. Έχουμε 1.400 κομμάτια στη συλλογή ιδιωτικών μουσείων μας και ένα από αυτά είναι ένα πρωτότυπο American 1921, οπότε το χωρίσαμε για να μάθουμε περισσότερα για το πώς φτιάχτηκε».
Ο Selmoni λέει ότι χρειάστηκαν 700 ώρες έρευνας για την αναδημιουργία του ρολογιού από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής του.
«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε αναπαραγάγει ένα vintage ρολόι σύμφωνα με τις ακριβείς μεθόδους και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του πρωτότυπου».
Μια ιστορία 266 ετών
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1755 από τον Jean-Marc Vacheron στη Γενεύη, της Ελβετίας. Αυτό την καθιστά ως μία από τις παλαιότερες ωρολογοποιίες στον κόσμο με συνεχή ιστορία. Το 1819, ο François Constantin έγινε συνεργάτης της Vacheron και η εταιρεία συνέχισε τη δραστηριότητά της με την επωνυμία Vacheron & Constantin.
Το 1880, η Vacheron & Constantin άρχισε να χρησιμοποιεί σαν σύμβολό της τον Μαλτέζικο σταυρό, το οποίο εμπνεύστηκε από ένα εξάρτημα ρολογιού που είχε το σχήμα του. Η πρώτη boutique άνοιξε στη Γενεύη το 1906. Για τον εορτασμό του 3ου αιώνα λειτουργίας της ωρολογοποιίας, η Vacheron, δημιούργησε το Patrimony.
Το πιο λεπτό ρολόι στον κόσμο, για την εποχή, που είχε πάχος μόνο 5.25mm. Το 1979 η εταιρεία κατασκευάζει το Kallista, ένα από τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο (αποτελούνταν από 118 διαμάντια emerald κοπής). Η αρχική τιμή του ήταν $5 εκ. και η σημερινή αξία του ξεπερνάει τα $11 εκ.
Χρειάστηκαν σχεδόν 6.000 ώρες για την κατασκευή του και 20 μήνες για τους τεχνίτες να το εμπλουτίσουν. Το 2003 η Vacheron παρουσίασε μία νέα sport σειρά την Overseas και την Egérie, προσθέτοντας και γυναικεία ρολόγια στη συλλογή. Το motto της Vacheron Constantin ως σήμερα είναι “Προσπάθησε για το καλύτερο αν είναι δυνατόν και αυτό είναι πάντα δυνατόν”.
Latest News
Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαριάν Φέιθφουλ
Η Μαριάν Φέιθφουλ πέθανε σε ηλικία 78 ετών
Το Σάλτσμπουργκ γιορτάζει 60 χρόνια από την κυκλοφορία της «Μελωδία της ευτυχίας»
Η Αυστρία και συγκεκριμένα το Σάλτσμπουργκ ετοιμάζει πλήηθος εκδηώσεων για τα 60 χρόνια της ταινίας
Από την Πάμελα Άντερσον στον Ντάνιελ Κρεγκ – Τα μεγαλύτερα σνομπαρίσματα των Όσκαρ του 2025
Μετά από τις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA, τα κόκκινα χαλιά και τα χαρούμενα χειροκροτήματα σε πάρτι, πολλά αναμενόμενα ονόματα έλειπαν από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ.
Πέθανε η Καίτη Γκρέυ
Η Καίτη Γκρέυ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 100 ετών
Αποκαλύφθηκε το μυστικό ημερολόγιο φίλης του Χίτλερ
80 χρόνια μετά έρχονται στο φως αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του Χίτλερ από την καλλονή που σκανδάλισε τη βρετανική κοινωνία
Γιατί ο Μπέρνι Έκλεστoουν πουλάει την «ιστορία της F1»
Ο Έκλεστoουν πουλάει 69 ιστορικά αυτοκίνητα Grand Prix και Formula 1, που συλλέγει εδώ και 50 χρόνια
Πού βρίσκεται πραγματικά η Ακαδημία Πλάτωνος;
Ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Μιχάλης Τιβέριος, στην ομιλία που έδωσε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του ανέτρεψε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον χώρο της Σχολής του αρχαίου φιλοσόφου.
Πέθανε ο Ντέιβιντ Λιντς
Ο θάνατος του ανακοινώθηκε στα κανάλια του στα κοινωνικά δίκτυα από τους οικείους του