H Vacheron Constantin, μια από τις αρχαιότερες ωρολογοποιίες στον κόσμο με συνεχή ιστορία, αποφάσισε να εορτάσει τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κυκλοφορία ενός από τα πιο θρυλικά της ρολόγια του American 1921, με ένα ξεχωριστό τρόπο.
Η ελβετική εταιρεία, συνώνυμη του πολυτελούς χειροποίητου ρολογιού, ανακατασκευάζει το μοντέλο αυτό χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον γνήσια ανταλλακτικά και εργαλεία των αρχών του 20ου αιώνα.
Στόχος της εταιρείας ήταν να τελειοποιήσει την ικανότητά της να αποκαθιστά vintage ρολόγια. Η Vacheron διαθέτει ένα τμήμα αποκατάστασης, όπου επισκευάζει παλαιά ρολόγια και τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση, αλλά ορισμένες από τις τεχνικές είχαν ξεχαστεί.
Ο στόχος ήταν να τους αναζωογονήσει.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουργιο «παλιό» American 1921, ένα μοναδικό κομμάτι που θα παρουσιαστεί στο κατάστημα που θα ανοίξει ς στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο. Από εκεί θα κάνει μια παγκόσμια περιοδεία και μετά θα επιστρέψει στο εργοστάσιο.
«Έχουμε αρχεία και εργαλεία για να μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση ωρολογίων από τις αρχές του 20 ου αιώνα, και έχουμε ωρολογοποιούς και άλλους τεχνίτες για να αναδημιουργήσουν εκλεκτής ποιότητας κομμάτια», λέει ο Christian Selmoni της Vacheron.
«Αλλά κάποια από την τεχνογνωσία είχε ξεχαστεί. Μία από τις επιλογές μας ήταν να διαχωρίσουμε ένα vintage ρολόι για να το εξετάσουμε και να προσπαθήσουμε να το αναδημιουργήσουμε. Έχουμε 1.400 κομμάτια στη συλλογή ιδιωτικών μουσείων μας και ένα από αυτά είναι ένα πρωτότυπο American 1921, οπότε το χωρίσαμε για να μάθουμε περισσότερα για το πώς φτιάχτηκε».
Ο Selmoni λέει ότι χρειάστηκαν 700 ώρες έρευνας για την αναδημιουργία του ρολογιού από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής του.
«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε αναπαραγάγει ένα vintage ρολόι σύμφωνα με τις ακριβείς μεθόδους και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του πρωτότυπου».
Μια ιστορία 266 ετών
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1755 από τον Jean-Marc Vacheron στη Γενεύη, της Ελβετίας. Αυτό την καθιστά ως μία από τις παλαιότερες ωρολογοποιίες στον κόσμο με συνεχή ιστορία. Το 1819, ο François Constantin έγινε συνεργάτης της Vacheron και η εταιρεία συνέχισε τη δραστηριότητά της με την επωνυμία Vacheron & Constantin.
Το 1880, η Vacheron & Constantin άρχισε να χρησιμοποιεί σαν σύμβολό της τον Μαλτέζικο σταυρό, το οποίο εμπνεύστηκε από ένα εξάρτημα ρολογιού που είχε το σχήμα του. Η πρώτη boutique άνοιξε στη Γενεύη το 1906. Για τον εορτασμό του 3ου αιώνα λειτουργίας της ωρολογοποιίας, η Vacheron, δημιούργησε το Patrimony.
Το πιο λεπτό ρολόι στον κόσμο, για την εποχή, που είχε πάχος μόνο 5.25mm. Το 1979 η εταιρεία κατασκευάζει το Kallista, ένα από τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο (αποτελούνταν από 118 διαμάντια emerald κοπής). Η αρχική τιμή του ήταν $5 εκ. και η σημερινή αξία του ξεπερνάει τα $11 εκ.
Χρειάστηκαν σχεδόν 6.000 ώρες για την κατασκευή του και 20 μήνες για τους τεχνίτες να το εμπλουτίσουν. Το 2003 η Vacheron παρουσίασε μία νέα sport σειρά την Overseas και την Egérie, προσθέτοντας και γυναικεία ρολόγια στη συλλογή. Το motto της Vacheron Constantin ως σήμερα είναι “Προσπάθησε για το καλύτερο αν είναι δυνατόν και αυτό είναι πάντα δυνατόν”.
Latest News
Ο crypto επενδυτής που πλήρωσε 6 εκατ. για μία μπανάνα σχεδιάζει να την... φάει
Τι σχέση μπορεί να έχει μία μπανάνα με τα κρυπτονομίσματα αλλά και διάσημα έργα τέχνης που βγαίνουν στο σφυρί
Οταν η μπανάνα είναι... έργο τέχνης πωλείται 6,2 εκατ. ευρώ
Στη δημοπρασία... κονταροχτυπήθηκαν επτά ενδιαφερόμενοι αγοραστές
Σπάει ρεκόρ η αξία της μουσικής βιομηχανίας της Βρετανίας
Οι περιοδείες των σούπερ σταρ βοήθησαν την βρετανική μουσική βιομηχανία να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ
Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Economist τόσο το Βρετανικό Μουσείο όσο και η βρετανική κυβέρνηση φαίνονται έτοιμοι για συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Sotheby’s: 65,5 εκατ. δολ. για τα «Νούφαρα» του Μονέ
Η πώληση του έργου του Κλοντ Μονέ σε τιμή μεγαλύτερη από την αρχική ισοδυναμεί με μια σημαντική νίκη για τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's
Με... ρυθμούς Snoop Dogg οι επιχειρηματικές συμβουλές στη Μάρθα Στιούαρτ
Ο διάσημος ράπερ έγινε επιχειρηματικός σύμβουλος της Μάρθα Στιούαρτ και της άλλαξε τη ζωή
Μαρία Αντουανέτα: 4,5 εκατ. ευρώ για τα ματωμένα διαμάντια που κόστισαν το κεφάλι της
Η σκοτεινή ιστορία του διαμαντένιου περιδεραίου που κόστισε στην Μαρία Αντουανέτα το κεφάλι της
Πωλήθηκε το «καταραμένο μέγαρο» της Βενετίας «Κα Ντάριο»
Μετά από μακρά προσπάθεια στη Βενετία βρέθηκε αγοραστής για το ιστορικό κτήριο «Κα Ντάριο» που βρίσκεται Μεγάλο Κανάλι
Τι διαβάζουν οι Αμερικανοί μετά την εκλογή Τραμπ - Γιατί επιλέγουν το «1984»
Πώς η πολιτική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει τις λογοτεχνικές προτιμήσεις των Αμερικανικών
Τόνι Τοντ: Πέθανε ο σκοτεινός «Candyman» σε ηλικία 69 ετών
O πολυσχιδής ηθοποιός Τόνι Τοντ εμφανίστηκε σε περισσότερες από 200 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές συμπεριλαμβανομένων των Final Destination, The Rock, The Crow και Platoon