
Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έναντι του ανεφοδιασμού ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι καλύτερη ως διαδικασία για το 14% των Βρετανών, ενώ το 13% πιστεύει ότι είναι το ίδιο ακριβώς.
Το 64%, όμως, πιστεύει ότι ως διαδικασία είναι χειρότερη. Αυτές είναι οι σημαντικές τάσεις που επικρατούν στην Μ. Βρετανία, η οποία τα τελευταία χρόνια κατάφερε να γίνει μια χώρα όπου κυκλοφορούν πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καταλαμβάνοντας μια από τις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκές πωλήσεις.
Στην έρευνα που έγινε διαδικτυακά από την «yougov», πήραν μέρος 1.500 Βρετανοί, οι οποίοι σε ερώτηση αν λειτουργικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι καλύτερα από τα συμβατικά ανέφεραν ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ξεπερνούν τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης σε πολλούς βασικούς τομείς, πλην της ευκολίας στην φόρτιση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η ταλαιπωρία που σχετίζεται με τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου σε σύγκριση με τον ανεφοδιασμό σε ένα βενζινάδικο ενός αυτοκινήτου εσωτερικής καύσης. Το 64% πιστεύει ότι αυτή η διαδικασία είναι άβολη και χρονοβόρα, ενώ μόλις το 14% αναφέρουν ότι είναι χειρότερα από τα συμβατικά.
Όσον αφορά την επιτάχυνση, τρεις στους πέντε πιστεύουν ότι αποδίδουν το ίδιο ή καλύτερα (59%) από τα συμβατικά οχήματα, ενώ μόλις το 1/5 αναφέρει ότι τα ηλεκτρικά είναι χειρότερα (19%). Όσον αφορά το χειρισμό, περισσότεροι από τρεις στους πέντε (62%) λένε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι παρόμοια ή καλύτερα, με μόλις το 12% να θεωρεί ότι είναι κατώτερα.
Ως προς τον εξωτερικό σχεδιασμό το 76% αναφέρει ότι δεν διαφέρουν από τα συμβατικά οχήματα, ενώ για τον εσωτερικό διάκοσμο το 80% πιστεύει ότι είναι ανώτερα, με μόλις το 7% να θεωρεί ότι είναι κατώτερα.
Οι Βρετανοί πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν καλύτερη επένδυση για καθημερινή χρήση.
Το 50% θεωρεί, ότι τελικά μετά τα πλεονεκτήματα και τις επιδοτήσεις, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν λιγότερο από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, αν και το 18% πιστεύει ότι κοστίζει περίπου το ίδιο με τα συμβατικά οχήματα και μόνο το 16% δηλώνει ότι κοστίζουν περισσότερο.
Τα μεγάλα προβλήματα περιστρέφονται κυρίως γύρω από την φόρτιση, ενώ η κορυφαία πρόκληση για τους Βρετανούς είναι το αρχικό κόστος (26%) του ηλεκτρικού οχήματος.
Το 24% πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης, ενώ το 21% θεωρεί ότι η φόρτιση διαρκεί αρκετά και είναι μια διαδικασία ταλαιπωρίας. Το 17% λέει ότι η μπαταρία δεν διαρκεί αρκετά ή ότι το κόστος φόρτισης στο σπίτι παρουσιάζει πρόβλημα (16%).
Καθώς η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεγαλώνει, τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να αξιολογηθούν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες καλούνται να επιλύσουν πολλά από αυτά με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό η ανοδική πορεία των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Η Nvidia κράτησε στο... σκοτάδι τους Κινέζους πελάτες της - Τι αποκαλύπτει το Reuters
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Nvidia ενώ γνώριζε τους νέους περιορισμούς εξαγωγών της Ουάσιγκτον δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους Κινέζους πελάτες της

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αμερικανικής ή κινεζικής τεχνολογίας - Τι είπε αξιωματούχος του Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Μπρένταν Καρ προτρέπει την Ευρώπη να επιλέξει την εταιρεία Starlink του ίλον Μασκ

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες