Αξιωματούχοι της πόλης του Σαν Χοσέ ανακοίνωσαν την Τρίτη το βράδυ ότι ενέκριναν και επίσημα το σχέδιο της Google να κατασκευάσει μια τεράστια πανεπιστημιούπολη στην καρδιά της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Καλιφόρνια.

Για το έργο «Downtown West», η Google θα αξιοποιήσει έκταση 80 στρεμμάτων στο κέντρο του Σαν Χοσέ, για να ανεγείρει κτίσματα γραφείων συνολικής επιφάνειας 2,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων για 20.000 εργαζόμενους και χιλιάδες οικιστικές μονάδες. Θα είναι η πρώτη πανεπιστημιούπολη μικτής χρήσης της Google και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες όταν ολοκληρωθεί. Το δημοτικό συμβούλιο του Σαν Χοσέ ενέκρινε ομόφωνα τα σχέδια της εταιρείας την Τρίτη το απόγευμα και αρκετά μέλη του συμβουλίου έκλαψαν από τη συγκίνηση στη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας.

Η έγκριση έρχεται καθώς η Google στοχεύει να μοντελοποιήσει μια μετατόπιση από τις κλειστές πανεπιστημιουπόλεις τεχνολογίας για να σταματήσει την αυξανόμενη αποξένωση προς τις εταιρείες τεχνολογίας. Κι αυτό καθώς η επιτυχία των εταιρειών τεχνολογίας συνέβαλε με τον τρόπο της στην έλλειψη προσιτής στέγης αλλά και σε μεγάλες πολιτισμικές αλλαγές στη Silicon Valley και σε άλλους τεχνολογικούς κόμβους.

Η Google, η οποία προτίθεται να καλέσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν πίσω στα γραφεία τους εν μέσω εξασθένισης της πανδημίας, σχεδιάζει επίσης έναν άλλο τεράστιο κόμβο που μοιάζει με πόλη, μόλις 10 μίλια πάνω από το δρόμο στο Mountain View.

«Υπάρχει τεράστια δυσπιστία στην κυβέρνηση και καχυποψία για το Big Tech και θα ήταν εύκολο για πολλά από τα μέλη της κοινότητάς μας απλώς να υποκύψουν σε συνθήματα και απλοϊκές σκέψεις, όμως χιλιάδες ‘’σήκωσαν τα μανίκια τους’’», δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρντο στη συνάντηση της Τρίτης. «Αντί να πηδούν από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, τα μέλη της κοινότητας πείστηκαν τελικά, και παρότρυναν την πόλη και την Google να «πιεστούν» για να φτάσουν ψηλότερα».

Η πανεπιστημιούπολη Downtown West

Η πανεπιστημιούπολη Downtown West θα περιλαμβάνει 4.000 μονάδες στέγασης, 1.000 εκ των οποίων θα προορίζονται για μια σειρά «προσιτών» κατοικιών.

Το Downtown West θα περιλαμβάνει επίσης έως 300 ξενοδοχειακά δωμάτια και 800 κατοικίες για βραχυπρόθεσμη διαμονή για τους εταιρικούς επισκέπτες της Google. Ενώ η Google από τα 80 στρέμματα που θα διαθέσει στο όλο πρότζεκτ, περισσότερα από τα μισά θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να αποδοθούν στους κατοίκους με λειτουργίες όπως πάρκα, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, χώρους ψυχαγωγίας και σταθμούς προώθησης της οικολογίας.

Η κατασκευή του έργου θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το επόμενο έτος, ενώ εκτιμάται να διαρκέσει μεταξύ 10 και 30 ετών για την πλήρη κατασκευή του.

Χωρίς να περιλαμβάνονται οι χώροι γραφείων, η Google θα πληρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για έργα υποδομής, όπως πάρκα, πεζόδρομους και συντήρηση ιστορικών τοποθεσιών. Θα πληρώσει επίσης περίπου 265,8 εκατομμύρια δολάρια σε τέλη γης και υποδομής, καθώς και 200 εκατομμύρια δολάρια σε «παροχές κοινότητας», που περιλαμβάνουν προγράμματα κατά της εκτόπισης και ετοιμότητας εργασίας. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το κόστος των γραφείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη