Ανοδικά κινούνται από το άνοιγμα της Πέμπτης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα επιδόματα ανεργίαw στις ΗΠΑ, ενισχύουν την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, και φαίνεται ότι προς το παρόν απομακρύνουν την προσοχή των επενδυτών από τις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παρέμεινε κάτω από 500.000 για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Εργασίας.

Μια ξεχωριστή έκθεση του υπουργείου, κατέγραψε ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 6,4% το προηγούμενο τρίμηνο, με του αναλυτές να προβλέπουν ότι η οικονομία θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα το τρέχον τρίμηνο.

Από τους επιμέρους κλάδους, χρηματοοικονομικά και ενέργεια παρέχουν τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P 500.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωνε άνοδο κατά 259,35 μονάδες, ή 0,76%, στις 34.582,40 μονάδες και ο S&P 500 ενισχυόταν κατά 14,50 μονάδες ή 0,35% στις 4.210,49 μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters , στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν ότι ο S&P 500 θα κλείσει το έτος στις περίπου 4.300 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street