Μεικτή εικόνα καταγράφηκε στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ανήλθε σε νέο ρεκόρ στις 446,44 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,3% .

Τα καλά νέα από την Airbus δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις πιέσεις στην φαρμακοβιομηχανία μετά τις νέες δικαστικές περιπέτειες για την Bayer.

Η μετοχή της Airbus σημείωσε άνοδο 9,2%.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,1% στις 7.019 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,28% στις 15.406 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 6.435 μονάδες.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, αναζητώντας τις ενδείξεις εκείνες που θα εκτονώσουν τις πληθωριστικές ανησυχίες.

Οι παγκόσμιες αγορές θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά φέτος λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης και των εταιρικών κερδών, αλλά οποιαδήποτε επιτάχυνση του πληθωρισμού θα μετριάσει αυτόν τον ενθουσιασμό, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Η πλειονότητα των ερευνητών θεωρεί ότι βραχυπρόθεσμα, είναι απίθανη μια διόρθωση (ορίζεται ως πτώση της τάξης του -10% ως -12%). Πέρυσι, τέτοιες μέρες οι αγορές μετοχών παγκόσμια αιμορραγούσαν από την οικονομική ζημία που προκάλεσε η πανδημία, αλλά ακολούθησε μια τεράστια άνοδος, που ενισχύθηκε από πρωτοφανή ώθηση από την πλευρά των Κεντρικών Τραπεζών και των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές