Ανοδικά κινήθηκε την Πέμπτη η αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς τα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση στην αγορά εργασίας, τροφοδότησαν τις προσδοκίες ότι η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει. Η αισιοδοξία αυτή που απέσπασε έστω και προσωρινά την προσοχή των επενδυτών από τις πληθωριστικές ανησυχίες, πυροδότησε ένα ενδιαφέρον σε τίτλους που φαίνεται ότι είναι πιθανότερο να επωφεληθούν από την ανάκαμψη.

Ο Dow Jones Industrial αυξήθηκε κατά 0,41% στις 108,6 μονάδες, ή 0,32%, σε 34.464,64 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.200,88 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,12%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 13.736,28.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό 14 μηνών, στις 406.000.

Τα δεδομένα αυτά συντέλεσαν στην αύξηση τη απόδοσης του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου, η οποία έφτασε μέχρι και το 1,625%

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα οικονομικά δεδομένα αλλά και τις δηλώσεις από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, προκειμένου να εντοπίσουν ενδείξεις ότι ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι παροδικές, κι έτσι η Fed θα αργήσει ακόμα να προχωρήσει σε σύσφιξη της δημοσιονομικής της πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street