
Τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για την αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων, πυροδότησαν ρευστοποιήσεις στην αγορά του χρυσού. Βέβαια ήταν λίγοι εκείνου που έσπευσαν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι την άνοδο των τελευταίων ημερών.
Η τιμή spot υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.891,98 δολάρια ανά ουγγιά, «χάνοντας » το ψυχολογικό όριο των 1.900 δολαρίων.
«Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε σταθερή πορεία για ανάπτυξη και το αφήγημα για τον πληθωρισμό έχει υποχωρήσει λίγο επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είχε κάποια επιτυχία να πείσει την αγορά ότι πράγματι οι πιέσεις πρόκειται να είναι παροδικές», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, Jim Wyckoff.
«Άρα είναι μια παύση από τις πρόσφατες ανοδικές τάσεις. Ωστόσο, δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε μερικούς κυνηγούς ευκαιριών να μπαίνουν για να αγοράσουν την πτώση των τιμών πρόσθεσε
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αξιώσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το πρώτο τρίμηνο.
Οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκαν.
Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη μηνιαία έκθεση προσωπικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ την Παρασκευή.
«Δεν έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν για να αγοράσουν χρυσό αυτήν τη στιγμή, καθώς εδώ και δύο μηνέρς η τιμή του καταγράφει κέρδη, κι αυτό είναι ήδη υπερβολικό», δήλωσε ο Μάικλ Ματούσεκ, trader στην USA Global Investors. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αυξάνεται, ο χρυσός θα ανέβει ακόμη περισσότερο.
Το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 2,8% στα 2.820,85 $ ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι μειώθηκε κατά 0,2% στα 27,62 $ και η πλατίνα υποχώρησε κατά 1,3%, στα 1,175,34 $.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ