Σε θετικό έδαφος άνοιξαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας φαίνεται ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών απομακρύνεται -έστω και προσωρινά- από τις πληθωριστικές ανησυχίες και εστιάζει στα θετικά στοιχεία για την ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας και την αισιόδοξη εικόνα στην αγορά εργασίας.

Έτσι, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αναφορικά με τις προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ, έναν δείκτη -κλειδί για την πορεία του πληθωρισμού δεν βαρύνουν προς στιγμήν στη χρηματιστηριακή εικόνα.

Ειδικότερα, με το άνοιγμα το Dow Jones Industrial Average αυξήθηκε 93,9 μονάδες, ή 0,27%, στις 34558,5 μονάδες. Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 9,9 μονάδες, ή 0,24%, στις 4210,77 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,41%, στις 13792.048 μονάδες.

Πληθωριστικές πιέσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο βασικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 3,1%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο κατά 2,9%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από των τελευταίων 13 ετών.

Αν και παρακολουθούν μια σειρά δεδομένων, οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, θεωρούν τον δείκτη αυτό ως το καλύτερο μέτρο για την εκτίμηση του πληθωρισμού.

Στο πλαίσιο το ορίου που έχει θέσει για σταθερότητα των τιμών, η Fed θεωρεί ότι το 2% είναι ένα υγιές ποσοστό , αν και έχει δεσμευτεί προσφάτως ότι θα επιτρέψει υψηλότερα ποσοστά από τα συνηθισμένα προς όφελος της προώθησης της πλήρους απασχόλησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Νέα ρεκόρ για  S&P 500 και Dow- Έφθασαν ενδοσυνεδρικά τις 6.000 και 44.000 μονάδες αντίστοιχα
Wall Street |

Τα ρεκόρ των S&P 500 και Dow «στρώνουν το χαλί» στην Wall Street για την καλύτερη εβδομάδα της χρονιάς

Η σαρωτική νίκη του Τραμπ ενίσχυσε τα στοιχήματα για μια φιλική προς τις επιχειρήσεις ατζέντα και η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων μείωσε την πίεση στην αμερικανική οικονομία