Τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και η απόφαση των επενδυτών να «αγνοήσουν» έστω και προσωρινά τις πληθωριστικές ανησυχίες ευνόησαν το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έκλεισαν με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας νέα υψηλά ρεκόρ.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,57%, στις 448,98 μονάδες ξεπερνώντας το υψηλό ρεκόρ της Πέμπτης.
Ο δείκτης FSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,ο4% στις 7022,61 μονάδες, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 15.519 μονάδες με κέρδη 0,74% και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,75% στις 6.484,11 μονάδες.
Οι επενδυτές επέλεξαν να εστιάσουν την προσοχή τους στα ανέλπιστα θετικά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, σύμφωνα με τα οποία οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν σε νέο χαμηλό επίπεδο εν μέσω πανδημίας, και να παραμείνουν σε αυτά για δεύτερη μέρα.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρώπης, το οικονομικό κλίμα της ζώνης του ευρώ ανέβηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο και σημείωσε υψηλό τριών ετών.
Νωρίτερα, στην Ασία, οι μετοχές έκλεισαν με σημαντικά κέρδη. Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 2%, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια στις ΗΠΑ δείχνουν πως επίκειται ισχυρή άνοδος στo άνοιγμα της Wall Street. Oι επενδυτές επίσης παρακολουθούν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον αναφορικά με το πακέτο διαρθρωτικών δαπανών που προωθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν, με τους Ρεπουμπλικάνους να καταθέτουν αντιπρόταση 928 δις δολαρίων, πολύ κάτω από το 1,7 τρις δολάρια του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές