Οι πληθωριστικές ανησυχίες φαίνεται ότι απασχόλησαν αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες τη Wall Street, η οποία φαίνεται ότι αποφάσισε -έστω και προσωρινά- να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της.

Έτσι, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή αναφορικά με τις προσωπικές δαπάνες , ένα μεγέθος κλειδί για την πορεία του πληθωρισμού, δεν στάθηκαν ικανά για να αναστρέψουν το θετικό κλίμα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε ανοδικά κατά 0,19% στις 34.529,45 μονάδες, ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.204,11 μονάδες με κέρδη 0,08% και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 13.748,74 μονάδες.

Τόσο ο S&P όσο και ο Dow Jones έκλεισαν με κέρδη την εβδομάδα, για πρώτη φορά μερτά από τρεις εβδομάδες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προς το τέλος της συνεδρίασης εκδηλώθηκαν περιορισμένες ρευστοποιήσεις με αποτέλεσμα η αγορά να περιορίσει τα αρχικά μεγαλύτερα κέρδη της.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί τις τελευταίες ημέρες ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη νομισματική της στήριξη, αν και ορισμένοι έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτοί να αρχίσουν να μιλούν για το ενδεχόμενο περιορισμού του σχεδίου αγοράς ομολόγων.

Παρά τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση του πληθωρισμού, οι αποδόσεις του αμερικανικού ομολόγου μειώθηκαν και συνέβαλαν στην άνοδο των αποθεμάτων υψηλής τεχνολογίας.

Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ θα είναι κλειστό τη Δευτέρα λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Πεσόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street