Ευθεία κριτική στην κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στον τομέα των επενδύσεων άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης για την επένδυση στο Ελληνικό, την οποία το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε.
Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακοινώνει με διθυράμβους τις νέες προσκλήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ για τον αναπτυξιακό νόμο χωρίς, όμως, όπως είπε, να διαθέτει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
«Οι διαδικασίες κινούνται πολύ αργά, ιδιαίτερα στις περιφέρειες που είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να έχουν βαλτώσει επενδυτικά σχέδια για περισσότερα από 2 χρόνια. Ταυτόχρονα, πολλοί επενδυτές που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, λόγω των πολύ αυστηρών προϋποθέσεων που τίθενται για τη δανειοδότησή τους, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει κάτι. Αν αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κυβέρνησης, η οποία λέει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων και σκοπεύει να φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα ώστε  να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, νομίζω ότι η κυβέρνηση κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση», σημείωσε  ο κ. Κατρίνης.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι αντί να ασχολείται με την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση των επενδύσεων, φέρνει φωτογραφικές τροπολογίες για τον έλεγχο των διοικήσεων των επιμελητήριων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας