Έτος σταθεροποίησης για τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ θα είναι το 2021, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Γιώργο Στάσση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ο κ. Στάσσης, σημείωσε ότι τα μεγέθη του δεύτερου τριμήνου θα επηρεαστούν περισσότερο εξαιτίας του ράλι των τιμών του CO2. Ωστόσο, έσπευσε να τονίσει ότι η ΔΕΗ παραμένει εντός των στόχων που έχει θέσει για το 2021.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την πορεία του διαγωνισμού πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ο CEO έκανε γνωστό ότι έχει ανοίξει το VDR για τους εννέα υποψηφίους κι εκτίμησε πως τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης.

Οι ερωτήσεις των αναλυτών επικεντρώθηκαν και στο θέμα της μετατροπής της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαϊδα 5» σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, και σύμφωνα με τον κ. Στάσση η τελική απόφαση θα ληφθεί προς το τέλος του Ιουνίου.

Τέλος αναφορικά με τους στόχους για τη μείωση των εκπομπών CO2 που έχει θέσει η ΔΕΗ μέσα από την έκδοση του ομολόγου αειφορίας, ο διευθύνων σύμβουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την επίτευξη τους το 2022, όταν και θα γίνει η αξιολόγηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Βαλτικές χώρες: Αποσυνδέονται απο το κοινό δίκτυο ηλεκτρισμού με Ρωσία και Λευκορωσία
Ενέργεια |

Οι χώρες της Βαλτικής εγκαταλείπουν το κοινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με Ρωσία και Λευκορωσία

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο οι βαλτικές χώρες αποσυνδέονται απο το δίκτυο της σοβιετικής εποχής- Στις 9 Φεβρουαρίου 2025 ο συγχρονισμός των δικτύων τους με αυτά της ΕΕ