Το Facebook δεν θα απαγορεύει πλέον τη δημοσίευση θεωριών, που υποστηρίζουν ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τη στιγμή που η υπόθεση ενός ατυχήματος σε εργαστήριο στην Κίνα επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού και κατόπιν διαβούλευσης με ειδικούς της υγείας, δεν θα αποσύρουμε πλέον από τις πλατφόρμες μας τους ισχυρισμούς ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ή κατασκευάστηκε», ανέφερε χθες στον ιστότοπό του ο όμιλος, στον οποίο ανήκει, επίσης, το Instagram.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους ειδικούς για να παρακολουθούμε την εξέλιξη της φύσης της πανδημίας και επικαιροποιούμε τακτικά τις πολιτικές μας ανάλογα με τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που εμφανίζονται», εξηγεί το Facebook.

Η εν λόγω αλλαγή κανόνων, που είχε πρωτοαναφερθεί από το Politico, έλαβε χώρα στο ευρύτερο πλαίσιο που διαμορφώνεται από την εξαγγελία του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν ότι διέταξε να βρεθούν απαντήσεις σχετικά με την προέλευση του ιού. Ο ίδιος είπε την Τετάρτη ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διερευνούσαν διάφορες θεωρίες, μεταξύ των οποίων και η πιθανότητα ενός ατυχήματος σε εργαστήριο στην Κίνα.

Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης πιέζονται για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση σχετικά με θέματα υγείας στις ιστοσελίδες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Facebook ανέφερε ότι κατέβασε πάνω από 16 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου από τις εφαρμογές του για παραβίαση κανόνων ως προς την παραπληροφόρηση για την Covid-19 και τα εμβόλια.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιούν 3,45 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp), κάνει πίσω από τους προηγούμενους κανονισμούς του σχετικά με την παραπληροφόρηση την εποχή της Covid-19, τους οποίους είχε επικαιροποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Προέβλεπαν την απαγόρευση των θεωριών που έκαναν λόγο για «ανθρώπινο χέρι» πίσω από τον ιό, όπως και μεταξύ άλλων, σχετικά με την υποτιθέμενη αναποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε πως η εταιρεία ανανεώνει τακτικά τη λίστα με τους ισχυρισμούς που απομακρύνει, με βάση τις συστάσεις ειδικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Experts |

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια

Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας