![Οι υποψήφιοι αγοραστές Lamborghini αύξησαν την προσφορά στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η VW εξακολουθεί να αρνείται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/Lamborghini.jpg)
Η εταιρεία επενδύσεων Quantum Group που εδρεύει στη Ελβετία έκανε πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα με μια φαινομενικά ανεπιθύμητη προσφορά για τον ιταλό κατασκευαστή supercars Lamborghini. Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Volkswagen, ιδιοκτήτης της Lamborghini, δεν είχαν τοποθετήσει την εταιρεία προς πώληση, ότι απορρίφθηκε η περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσφορά , με έναν εκπρόσωπο της Audi να δηλώνει σαφώς ότι “η Lamborghini δεν είναι προς πώληση”. Προφανώς, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την Quantum Group, καθώς αύξησε την προσφορά στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Reuters.
Η αύξηση προορίζεται να καλύψει παράγοντες όπως εγγυήσεις για υπάρχουσες θέσεις εργασίας και εγκαταστάσεις στην εταιρεία, καθώς και επενδύσεις στο μέλλον της πολυτελούς φίρμας. Μιλώντας στο Reuters, ο εκπρόσωπος της Quantum Group Rea Stark δήλωσε «Φυσικά η προσφορά μας εξακολουθεί να ισχύει. Μετά από όλα, έχουμε σταθμίσει προσεκτικά και σκεφτήκαμε την απόφασή μας για την Lamborghini και τη συνημμένη προσφορά και ιδέα, και αν υπάρχει προθυμία να διαπραγματευτούμε – είτε πρόκειται για επενδύσεις, εγγυήσεις είτε για την τιμή αγοράς – τότε φυσικά είμαστε ακόμα έτοιμοι”.
Τα σχέδια της εταιρείας για την Lamborghini περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καθαρών κινητήρων και τη μετατροπή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε “δόρυ αιχμής της καινοτομίας” – προτείνοντας μια κίνηση προς υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Φυσικά, η Lamborghini έχει ήδη σχέδια στο τραπέζι για να κάνει ακριβώς αυτό, με σχέδια να έχει μια πλήρως υβριδική σειρά μέχρι το 2025 και ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πριν το τέλος της δεκαετίας.
Ανεξάρτητα από το ψηλότερο τίμημα που έπεσε στο τραπέζι, η Volkswagen έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το σχέδιο είναι να διατηρηθεί η Lamborghini στον όμιλο. Η Audi δήλωσε επίσης ότι η πώληση της Lamborghini “δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο του ομίλου”. Δεδομένου ότι η Lamborghini έχει σημειώσει κέρδη ρεκόρ τον τελευταίο χρόνο, είναι εύκολο να κατανοηθεί η θέση της Volkswagen. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Lamborghini αποτιμήθηκε στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και έχουν καταγράψει δύο καλές χρονιές από την αρχή της πανδημίας, η πιθανότητα να δούμε την εταιρεία να αλλάζει γνώμη χωρίς μια πολύ μεγαλύτερη προσφορά στο τραπέζι, θα πρέπει να αποκλείεται.
Με την Lamborghini να είναι δεμένη σε έναν σταθερό χάρτη πορείας για τα επόμενα χρόνια, και να κερδίζει περισσότερα χρήματα από ποτέ, δεν φαίνεται πιθανό ότι οι Γερμανοί θα διαπραγματευθούν σύντομα. Η Stark και το Quantum Group ίσως χρειαστεί να κάνουν κάποιο θαύμα αν θέλουν να αποκτήσουν την εταιρεία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τράπεζες: Αγοράζουν ξανά «ασημικά»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/bl29bankingvirtualpix-600x375.jpg)
Αγοράζουν ξανά «ασημικά» οι τράπεζες
Αντιστρέφοντας τις τάσεις εσωστρέφειας προχωρούν σε επεκτατικές ενέργειες με συνεχή αναζήτηση ευκαιριών - Η Πειραιώς προχωρεί σε deal με το CVC για την εξαγορά του 70% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Τα σχέδια των άλλων συστημικών ομίλων
![HELLENiQ ENERGY: «Κύμα ζεστασιάς» για μαθητές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/HELLENIQ-ENERGY-1024x683-1-600x400.jpg)
«Κύμα ζεστασιάς» από την HELLENiQ ENERGY
Για 16η συνεχή χρονιά προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε περισσότερα από 160 σχολεία σε Δυτ. Αττική, Δυτ. Θεσσαλονίκη και Κοζάνη
![Lamda Developement: Στηρίζει τους μαθητές των νησιών που πλήττονται από τις σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/santorini-416136_1920-1-600x378.jpg)
Στήριξη LAMDA στους μαθητές που πλήττονται από τους σεισμούς στις Κυκλάδες
Από τις αρχές του 2025, η LAMDA Development διαθέτει συνδρομές του brainy σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα
![BENETH: Ανοίγει ξανά το Jackson Hall στο Κολωνάκι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/εξω-600x400.jpg)
Ανοίγει πάλι το Jackson Hall στο Κολωνάκι - Το σχέδιο της «ΒΕΝΕΤΗ»
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτήριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ. το 2015 - H συνολική επένδυση ανήλθε στα 7 εκατ. ευρώ
![METLEN: Ξεκινά την κάλυψη η Bank of America με σύσταση buy και τιμή στόχο στα 45 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/240515105918_mytilineos-600x395.webp)
BofA για METLEΝ: Τιμή στόχος στα 45 ευρώ και σύσταση buy – Ισχυρός καταλύτης η εισαγωγή στο LSE
Σύμφωνα με τη BofA, η συνύπαρξη Ενέργειας και Μετάλλων αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για τη METLEN – Στις κορυφαίες επιλογές και για τη Citi η μετοχή
![Καφούνης: Σημαντική ευκαιρία το «Shopping in Greece» για Εμπόριο και Τουρισμό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Photo_-Kafounis_-Συνέδριο-ΞΕΕ_-1-600x400.jpg)
Καφούνης: Σημαντική ευκαιρία το «Shopping in Greece» για Εμπόριο και Τουρισμό
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Σταύρος Καφούνης μίλησε στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
![ΕΒΕΑ: Προκηρύσσει τα βραβεία 2025 για επιχειρήσεις – Οι 10 κατηγορίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ebea-600x386.jpg)
Τα βραβεία 2025 για επιχειρήσεις προκήρυξε το ΕΒΕΑ - Οι 10 κατηγορίες
Το ΕΒΕΑ στοχεύει με τα ετήσια βραβεία που έχει καθιερώσει στην ανάδειξη της επιχειρηματικής αριστείας και των αξιών του επιχειρείν.
![Resolute Cepal Capital: Ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο του real estate](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Logo-RCC-600x305.jpg)
Resolute Cepal Capital: Ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο του real estate
Η ίδρυση της νέας θυγατρικής, Resolute Cepal Capital, αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου παρεχόμενων υπηρεσιών και της θέσης του, ως σημείο αναφοράς στον κλάδο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας
![Δασμοί Τραμπ: Tο «δασμολογικό χάος» στις ΗΠΑ φοβίζει τους εξαγωγείς τροφίμων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_exports_conteiners-600x352.png)
Tο «δασμολογικό χάος» στις ΗΠΑ φοβίζει τους εξαγωγείς τροφίμων
Προσδοκίες ότι το «αμερικανικό όνειρο» δεν θα εξελιχθεί σε «εφιάλτη» και τα αγροδιατροφικά ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από τα μέτρα Τραμπ
![Metlen: H Fairfax αύξησε στο 6,43% τη συμμετοχή της στην εταιρεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/Prem-Watsa-600x404.jpg)
Η Fairfax του Γουάτσα αύξησε στο 6,43% τη συμμετοχή της στη Metlen
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Metlen - Ενισχύει τη συμμετοχή του ο Ινδο-Καναδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας