
Την έναρξη μιας νέας Εταιρικής Στρατηγικής Περιβαλλονικής Υπευθυνότητας κήρυξε ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
Στόχος της νέας αυτής στρατηγικής είναι η μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του Οργανισμού κατά 45% μέχρι το 2030.
Η φιλόδοξη στρατηγική στηρίζεται σε τρεις άξονες: πρώτον, στη βελτίωση της βιωσιμότητας των καθημερινών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης τα υιοθέτησης μέτρων ενεργειακής απόδοσης στις εγκαταστάσεις του οργανισμού. Δεύτερον, στην επικαιροποίηση των πρακτικών ταξιδιών ώστε να μειωθούν οι εκπομπές που συνδέονται με αυτά. Τρίτον, στη βελτίωση της χρήσης νερού και των σχεδίων ανακύκλωσης.
Αναφερόμενος στη νέα στρατηγική του οργανισμού, ο γενικός διευθυντής του, Κου Ντονγκγιού δήλωσε: «εάν κοιτάξει κανείς την κατάσταση του πλανήτη και ειδικά την απώλεια βιοποικιλόητας, την άνοδο του επιπέδου της επιφάνειας της θάλασσας, την υποβάθμιση του οικοσυστήματος και τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, καθίσταται σαφές ότι τώρα είναι ώρα να αναλάβουμε δράση».
Το 2016 εγκαινιάστηκε η πρώτη Εταιρική Στρατηγική Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας από τον FAO
Ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ήταν ο πρώτος οργανισμός που υπάγεται στον ΟΗΕ, ο οποίος εγκαινίασε το 2016 Εταιρική Στρατηγική Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας. Από τότε, επισημαίνεται από τον Οργανισμό, έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ήδη είναι εμφανής μια σταθερή τάση μείωσης των εκπομπών.
Από το 2008, τα πλάνα του FAO οδήγησαν σε συνολική μείωση περισσότερων από 27 εκατ. κιλών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα και σε εξοικονόμηση περισσότερων από 4 εκατ. δολάρια.
Αλλά, μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν ξεχωριστές διαδικασίες για βιωσιμότητα του περιβάλλοντος για τις εγκαταστάσεις και για τα προγράμματα του FAO. Στο εξής, με τη νέα στρατηγική θα δοθεί ώθηση στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος σε όλο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του οργανισμού, στοχεύοντας στο σύνολο των προγραμμάτων και των εγκαταστάσεών του σε όλο τον κόσμο.


Latest News

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου