Στο κόκκινο έκλεισαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, σήμερα Δευτέρα, ημέρα αργίας για ΗΠΑ και Μεγ. Βρετανία, με αποτέλεσμα ο όγκος συναλλαγων να είναι χαμηλότερος.  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση της τάξη του 0,5%. Σε μηνιαία όμως βάση έκλεισε με  κέρδη της τάξης του 2,1%, καθώς η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη οδήγησε σε κερδοφορία το δείκτη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Παρά τις παρατεταμένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό, οι ευρωπαϊκές οικονομίες αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά μετά το lockdown και η ΕΚΤ συνεχίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Η Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,64% , με τον DAX να υποχωρεί κατά 98,95 μονάδες και να διαμορφώνεται στις 15421,13. Περίπου την ίδια πτώση σημείωσε και το Παρίσι, καθώς ο CAC 40 τερμάτισε τη συνεδρίαση με 36.94 μονάδες λιγότερες, υποχωρώντας κατά 0,57%, στις 6447.17. Ο ισπανικός δείκτης IBEX υποχώρησε κατά 0,9%. Ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ουσιαστικά αμετάβλητος.

Η μετοχή της Deutsche Bank ήταν από τους μεγάλους χαμένους της σημερινής συνεδρίασης, με πτώση της τάξης του 1,3%, ύστερα από δημοσιεύμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η FED ανησυχεί για τις πρακτικές που εφαρμόζει η τράπεζα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηρότητες.

Στον αντίποδα σημαντικά κέρδη κατέγραψε η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Cattolica, που εκτοξεύτηκε, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 15,1%, μετά από ανακοίνωση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Assicurazioni Generali ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της έναντι τιμήματος 1,17 δισ. ευρώ.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Σουηδικής εταιρείας ακινήτων Hemnet, καθώς η ανακοίνωση της αύξησης του 24% στις πωλήσεις τριμήνου, οδήγησαν σε άνοδο της τιμής της τάξης του 2,7%

Στο μέτωπο του πληθωρισμού τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για χώρες, ανάμεσα τους και η Ισπανία, δείχνουν ότι η ανοδος του ΔΤΚ βρίσκεται στα υψηλότερα σημεία των τελευταίων 4 χρόνων. Στη Γερμανία ο πληθωρισμός  από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα  σκαρφάλωσε στο 2,5%, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός εχει φθάσει στη γηραία ήπειρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές