Η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών της Τουρκίας, με βάση το μερίδιο αγοράς, κατέθεσε αίτηση για δημόσια εγγραφή στην αγορά του Nasdaq.

Η Hepsiburada.com, επίσημα γνωστή ως D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AS, σκοπεύει να πουλήσει μετοχές στον τεχνολογικό δείκτη της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 28 Μαΐου. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσες μετοχές σκοπεύει να πουλήσει ή πότε αναμένεται να προχωρήσει στην δημόσια εγγραφή.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Hepsiburada.com προσέλαβε τη Morgan Stanley, την JPMorgan Chase & Co., την Bank of America Securities, την UBS Investment Bank και την Goldman Sachs Group Inc. .

Η εταιρεία ανήκει κατά 75% στις τέσσερις κόρες του επιχειρηματία Aydin Dogan, ιδρυτή της Dogan Sirketler Grubu Holding AS, 24,6% των οποίων ανήκει στον ιδρυτή της Hanzade Dogan Boyner. Η Franklin Resources Inc. κατέχει το υπόλοιπο 25%.

Τα έσοδα της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν το περασμένο έτος, καθώς τα μέτρα κατά του κορωνοϊού οδήγησαν σε αύξηση των διαδικτυακών αγορών.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια μια σειρά από τουρκικές τεχνολογικές συμφωνίες ύψους αρκετών δισ. δολ. έχουν προσελκύσει έντονο διεθνές ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή