![Schmooze: Νέα εφαρμογή γνωριμιών που ταιριάζει χρήστες ανάλογα το αγαπημένο τους meme](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/unnamed-3.jpeg)
Για όσους θέλουν να ανανεώσουν το παιχνίδι τους στο φλερτ, το Schmooze θα μπορούσε να είναι η ιδανική απάντηση
💏🥰Love love love this idea (pun intended) of humor-based algorithms to find your other half online through meme-based matching! by @Cookie via @techcrunch 💚💙💛🤍 https://t.co/ktEZRdTqmZ
— Andrea Gutierrez Cristobal (@AGCristoball) May 27, 2021
Το Schmooze είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στην πεποίθηση ότι η κοινή αίσθηση του χιούμορ μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους παντού.
Η ιδρύτρια της εφαρμογής, Vidya Madhavan, εξηγεί ότι ένας «αλγόριθμος χιούμορ» χρησιμοποιείται για να ταιριάζει με τα άτομα με βάση τη γεύση τους στα memes. Αφού παρατήρησε μια τάση στον τρόπο με τον οποίο η Gen Z χρησιμοποιεί εφαρμογές γνωριμιών, επανεστίασε την ιδέα της σε μια πλατφόρμα στην οποία τα memes παίζουν κεντρικό ρόλο. Το τεστ beta ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, με 200 μαθητές του Στάνφορντ να δοκιμάζουν τη νέα ιδέα. Από τώρα, η εφαρμογή έχει βρει θαυμαστές σε περισσότερους από 10.000 χρήστες στις ΗΠΑ, με τα μέλη να μπορούν να κάνουν σάρωση προς τα αριστερά και τα δεξιά σε περισσότερα από 5.000 meme αναζητώντας το ιδανικό ταίρι.
Από το ντεμπούτο της, η εφαρμογή έχει κάνει πάνω από 90.000 ταιριάσματα, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτά έχουν κάνει το επόμενο βήμα και έχουν προχωρήσει στη λειτουργία άμεσων μηνυμάτων. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό στη βιομηχανία τεχνολογίας, η Schmooze σίγουρα δεν είναι η τυπική εφαρμογή γνωριμιών , κερδίζοντας δημοτικότητα τους τελευταίους μήνες καθώς οι ΗΠΑ αναδύονται από τις κρατικές επιθέσεις που επιβάλλονται από το κράτος. Η Ulu Ventures επένδυσε 270.000 δολάρια ΗΠΑ στην εταιρεία, οπότε είναι πιθανό να μάθουμε νέες εξελίξεις σύντομα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sam-Altman-1-600x400.jpg)
Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2017-11-27T182719Z_121180323_RC111A62D430_RTRMADP_3_BLOCKCHAIN-REGULATION-TOKENS-600x400.jpg)
Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin
Σκληρός δίσκος με 8.000 bitcoin κατέληξε στα σκουπίδια πριν από 11 χρόνια. Η αναζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.