![Intel: Η έλλειψη τροφοδοσίας τσιπ θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/intel-scaled.jpg)
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη της εμπορικής έκθεσης Computex στην Ταϊπέι της ΤΑϊβάν ότι η τάση για εργασία και εκπαίδευση από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε σε έναν «κύκλο εκρηκτικής ανάπτυξης του κλάδου των ημιαγωγών» που με τη σειρά του άσκησε τεράστια πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Corp δήλωσε τη Δευτέρα ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να επιλυθεί το πρόβλημα της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, ένα πρόβλημα που έχει κλείσει ορισμένες γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων και γίνεται αισθητό και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των διαφόρων καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.
Είπε συγκεκριμένα:
«Ενώ η βιομηχανία έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων περιορισμών, ίσως χρειαστούν μερικά χρόνια για το όλο σύστημα να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά».
Ο Γκέλινγκερ είχε δηλώσει στην Washington Post σε συνέντευξή του στα μέσα Απριλίου ότι η έλλειψη θα χρειαζόταν «μερικά χρόνια» για να μειωθεί και ότι σχεδίαζε να αρχίσει να παράγει τσιπ εντός έξι έως εννέα μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα εργοστάσια αυτοκινήτων των ΗΠΑ.
Η Intel ανακοίνωσε ένα σχέδιο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο για την επέκταση της προηγμένης ικανότητας παραγωγής τσιπ, την κατασκευή δύο εργοστασίων στην Αριζόνα και το άνοιγμα των εργοστασίων της σε διεθνείς πελάτες.
«Σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε άλλες τοποθεσίες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας μια βιώσιμη και ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών για τον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής της Intel, χωρίς να δώσει ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες.
Τα σχέδια της Intel θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεσα την αντίδραση δύο άλλων εταιρειών στον κόσμο που μπορούν να κατασκευάσουν προηγμένα τσιπ – την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd από την Ταϊβάν και τη Samsung Electronics Co Ltd. από τη Νότια Κορέα.
Οι δύο αυτές εταιρείες, σύμφωνα με το Reuters, ήρθαν να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών, μεταφέροντας το κέντρο βάρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μεγάλο μέρος της τεχνολογίας κάποτε εφευρέθηκε, στην Ασία, όπου τώρα κατασκευάονεται πάνω από τα δύο τρίτα των προηγμένων τσιπ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Baidu: Θα κυκλοφορήσει φέτος μοντέλο AI επόμενης γενιάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/2024-02-09T054552Z_105199907_RC27S1AV8U7D_RTRMADP_5_BAIDU-AI-SMARTPHONES-600x400.jpg)
Η Baidu θα κυκλοφορήσει μοντέλο AI επόμενης γενιάς φέτος
Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Baidu έρχεται εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας
![Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sam-Altman-1-600x400.jpg)
Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Εμανουέλ Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MAKRO-600x400.jpeg)
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
![Oumi: Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_oumi_greek_team-600x352.png)
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr