Ένα «παράδοξο» του χώρου της τεχνολογίας είναι ότι ενώ τα ίδια τα smartphones εξελίσσονται συνεχώς, η τεχνολογία των ενσωματωμένων μπαταριών δεν έχει εξελιχθεί ανάλογα και παραμένει στα επίπεδα που ίσχυαν μερικά χρόνια πριν.

Αυτό είναι ο λόγος που οι κατασκευαστές συσκευών προσπαθούν κατά κάποιο τρόπο να αναπληρώσουν το κενό εισάγοντας νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης για τις ήδη υπάρχουσες μπαταρίες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ενώ οι ίδιες οι μπαταρίες παραμένουν τεχνολογικά «στάσιμες», οι τεχνολογίες ταχείας φόρτισης πραγματοποιούν συνεχή άλματα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Xiaomi παρουσίασε την τεχνολογία HyperCharge η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να φορτίζει ένα smartphone σε χρόνο από 8 έως 15 λεπτά. Η τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας αφορά τόσο την ενσύρματη όσο και την ασύρματη φόρτιση μίας συσκευής, μέσω φορτιστών 200W και 120W, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, η Xiaomi υποστηρίζει ότι ο φορτιστής των 200W μπορεί να φορτίσει πλήρως μία μπαταρία συσκευής με χωρητικότητα 4.000 mAh σε χρόνο μόλις 8 λεπτών. Αντίστοιχα, ο ασύρματος φορτιστής των 120W μπορεί να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα σε χρόνο 15 λεπτών.

Για λόγους σύγκρισης αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα προηγμένο smartphone με μπαταρία 4.500mAh και ενσύρματο φορτιστή 65W μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε χρόνο 31 λεπτών. Η ασύρματη φόρτιση της ίδια μπαταρίας διαρκεί περίπου 43 λεπτά.

Η εταιρεία για να αποδείξει τα λεγόμενά της ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα σχετικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ένα κινητό τηλέφωνο να φορτίζει την μπαταρία του κατά 50% σε χρόνο τριών λεπτών, ενώ μέσω ασύρματης φόρτισης το ίδιο επιτυγχάνεται σε 7 λεπτά.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να τη δούμε να υιοθετείται σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Πάντως, ανάλογα βήματα στον χώρο της ταχείας φόρτισης κάνουν και άλλοι κατασκευαστές, προερχόμενοι επίσης από την Κίνα. Εντός του 2021, η Vivo είχε λανσάρει το iQoo7 συνοδευόμενο από έναν φορτιστή 120W, ο οποίος επίσης μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνο από το 0 στο 100% σε χρόνο 15 λεπτών. Σημειώνεται ότι η Oppo ήδη προσφέρει με τις πλέον πρόσφατες συσκευές της φορτιστή 50W, ενώ πέρυσι είχε παρουσιάσει και έναν φορτιστή 125W.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία