Αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επιστρατεύσει η γαλλική κυβέρνηση για να εντοπίσει μικρές επιχειρήσεις. που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν μετά την πανδημία.

Επίσης, θα παρέχει έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire παρουσίασε τα νέα μέτρα την Τρίτη, ως μέρος ενός σχεδίου, που περιλαμβάνει επίσης επέκταση των διευκολύνσεων δανεισμού έως το τέλος του 2021 και απλοποιημένες διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των χρεών των μικρών επιχειρήσεων.

«Θέλω να πω σε αυτές τις εταιρείες: δεν θα σας αφήσουμε να πέσετε. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε μια στρατηγική, μια μέθοδο και την πιο αποτελεσματική δυνατή βοήθεια », δήλωσε ο Le Maire.

Η γαλλική κρατική βοήθεια αύξησε το χρέος και κράτησε τις επιχειρήσεις ζωντανές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Τα νέα σχέδια στοχεύουν στο 5% – 8% των γαλλικών εταιρειών – κυρίως στον τομέα της φιλοξενίας και της λιανικής – που έχουν δει την αύξηση του χρέους και τα ταμειακά αποθέματα να μειώνονται τους τελευταίους μήνες.

Η δυσκολία για την κυβέρνηση είναι ο εντοπισμός των προβληματικών επιχειρήσεων και η επιλογή εκείνων με βιώσιμο μέλλον .

Για το πρώτο βήμα, η Le Maire είπε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη ώστε να συνδυάσει δεδομένα από το υπουργείο Οικονομίας, τη φορολογική υπηρεσία, τους λογαριασμούς κοινωνικής ασφάλισης και την Τράπεζα της Γαλλίας για να βρει εταιρείες σε κίνδυνο. Στη συνέχεια, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα επικοινωνήσουν εμπιστευτικά με τους διευθυντές των επιχειρήσεων για να τους συμβουλέψουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι προβλέψεις της SAS για το 2025
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται εξειδικευμένη και βιώσιμη

Στελέχη και ειδικοί της SAS, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των δεδομένων και του AI, έκαναν προβλέψεις για τις τάσεις και τις βασικές επιχειρηματικές και τεχνολογικές εξελίξεις του 2025