![Θεμιστοκλέους: Οι εμβολιασθέντες δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε self test](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/SELF-TEST-768x432-1-768x432-2.jpg)
«Θα αυξάνονται τα ραντεβού όσο έρχονται εμβόλια», ανέφερε για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «σε πολύ σύντομο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα άλλα σκευάσματα», αφού προς το παρόν οι 18-29 εμβολιάζονται μόνο με το μονοδοσικό Johnson&Johnson.
Σχετικά με αυτούς που έχουν νοσήσει από κοροναϊό, επανέλαβε ότι, αρκεί μία δόση για τη θωράκισή τους, ενώ εξήγησε πως αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει τώρα ένα μήνυμα ακύρωσής του και μετά από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού.
Τις επόμενες ημέρες το εθνικό πλάνο για τον εμβολιασμό παιδιών
Ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο. «Εμείς σαν επιχειρησιακός μηχανισμός, είμαστε έτοιμοι», σημείωσε σχετικά.
Όσο για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά, είπε πως «πρέπει να έχουμε τις οδηγίες για από Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και θα προχωρήσουμε όπως στις άλλες ηλικίες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/ImgSrc-42-2-600x400.jpg)
Δεν έχουν λόγο να υποβάλλονται σε self test όσοι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου
Αναφορικά με τα self test σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας είπε πως 14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να υποβληθεί σε self test και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες.
Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός κατ΄οίκον
Ανακοινώσεις προανήγγειλε και για το σχέδιο του κατ’οίκον εμβολιασμού, την ερχόμενη Δευτέρα. Το πλάνο που θα ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί μέσα στον Ιούνιο.
Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 44χρονης από την Κρήτη, που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. «Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΜΑ και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και διαφάνεια το θέμα και έδωσε τα στοιχεία» και σχετικά με το γεγονός ότι κάθε χώρα ακολούθησε τη δική της γραμμή στον εμβολιασμό με AstraZeneca, συμφώνησε ότι, «δεν βοήθησε το ότι κάθε χώρα είχε τη δική της γραμμή».
Επανέλαβε ότι, η σύσταση είναι κάποιος να κάνει τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου που έκανε την πρώτη, «εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων, όπως η θρόμβωση» και παρατήρησε ότι, «δεν βλέπουμε μεγάλες ακυρώσεις από όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca».
Διαβεβαίωσε, τέλος ότι, υπάρχουν αποθέματα εμβολίων και από τα τρία σκευάσματα, ενώ «αναμένουμε πολύ μεγάλο αριθμό παραλαβής εμβολίων μέχρι το τέλος της χρονιάς».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
![Καιρός: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3807966-600x412.jpg)
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας
![Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/voylip-2-600x400.jpg)
Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα έχει οδηγήσει στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία που για να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να λάβει 151 θετικές ψήφους
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ