Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το νησί της Αστυπάλαιας αύριο, Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ξεκινήσει αύριο στις 12.  Στις 15:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess.

Στις 16:15, ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό). Στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action».

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται έξι μήνες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του γερμανικού ομίλου Volkswagen για τη μετατροπή της «πεταλούδας» των Δωδεκανήσων σε «πράσινο» νησί. Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι τα περίπου 1.500 συμβατικά οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στην Αστυπάλαια να αντικατασταθούν σταδιακά με ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον, από την Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη υβριδικού συστήματος τριών μεγαβάτ φωτοβολταϊκών και αιολικών σε συνδυασμό με συσσωρευτές αποθήκευσης ενέργειας 2 μεγαβάτ και 7 μεγαβατωρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα