
Τον Απρίλιο η Apple έκανε το πρώτο βήμα εισάγοντας την οθόνη τεχνολογίας Mini LED στο κορυφαίο της μοντέλο iPad Pro, δηλαδή στο μοντέλο που θεωρητικά απευθύνεται σε πιο «επαγγελματικό» κοινό.
Νεότερες φήμες θέλουν την Apple να επιχειρεί σύντομα και ένα δεύτερο βήμα προς την ίδια κατεύθυνση, της ποιοτικής αναβάθμισης των οθονών της δηλαδή, αλλάζοντας τις οθόνες και μοντέλων iPad εκτός της σειράς Pro, από την τεχνολογία LCD στην τεχνολογία OLED.
Σύμφωνα με κορεατικά μέσα ενημέρωσης, η Apple θα χρησιμοποιήσει οθόνες τεχνολογίας OLED στα επερχόμενα μοντέλα iPad αρχής γενομένης από το 2022. Μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία για την παραγωγή με αρκετούς επιμέρους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων οι Samsung και LG Electronics.
Οι νέες οθόνες θα κατευθυνθούν προς ορισμένα μοντέλα iPad, ενώ το «μεγάλο» iPad Pro των 13 ιντσών θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το πάνελ τεχνολογίας Mini LED.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο εξειδικευμένος σε θέματα της Apple αναλυτής Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι η εταιρεία σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός Mini-LED MacBook Air και ενός iPad Air με οθόνη OLED έως τις αρχές του 2022, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα κορεατικά δημοσιεύματα.
Ουσιαστικά τα πάνελ τεχνολογίας OLED θα προορίζονται για μικρότερων διαστάσεων tablets της εταιρείας, αφήνοντας εκτός τα iPad Pro των 12,9 ιντσών. Ο λόγος είναι προφανώς οικονομικός: τα OLED πάνελ είναι φθηνότερα από τα Mini-LED και προφανώς η Apple θέλει να τα εκμεταλλευθεί ώστε να κρατήσει χαμηλά τις τιμές των περισσότερο προσιτών ταμπλετών της. Ενδεχομένως αυτό να ισχύει για τα μοντέλα iPad mini, iPad Air και το αυθεντικό iPad.
Τα κορεατικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι η Apple και οι εταιρείες παραγωγής οθονών έχουν ήδη συμφωνήσει τους όρους παραγωγής και παράδοσης των πάνελ. Άλλες διαρροές υποδεικνύουν ότι και το μελλοντικό iPhone 13, τουλάχιστον σε μία από τις εκδόσεις του, θα εξοπλίζεται με οθόνη AMOLED συχνότητας λειτουργίας στα 120Hz και κατασκευής Samsung.


Latest News

Τέλος στις κριτικές και βαθμολογήσεις για σχολεία στο Google maps
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως

Η Nvidia κράτησε στο... σκοτάδι τους Κινέζους πελάτες της - Τι αποκαλύπτει το Reuters
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Nvidia ενώ γνώριζε τους νέους περιορισμούς εξαγωγών της Ουάσιγκτον δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους Κινέζους πελάτες της

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αμερικανικής ή κινεζικής τεχνολογίας - Τι είπε αξιωματούχος του Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Μπρένταν Καρ προτρέπει την Ευρώπη να επιλέξει την εταιρεία Starlink του ίλον Μασκ

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο