
Με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάδειξη των προϊόντων της χώρας στο εξωτερικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ώθηση στη δράση της διάσημης ισραηλινής σεφ Atalya Ein Mor η οποία έχει επισκεφθεί την Κρήτη, αναδεικνύοντας επιμέρους θεματικές γαστρονομικές ενότητες της Μεγαλονήσου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι η ισραηλινή σεφ βρίσκεται από τα τέλη Απριλίου στην Κρήτη, ενώ ισραηλινά γκρουπ αναμένεται να την πλαισιώνουν για 6 περίπου μήνες, γνωρίζοντας από κοντά την ελληνική και ειδικότερα κρητική διατροφή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στο νομό Λασιθίου, όπου διενεργήθηκαν ειδικά γαστρονομικά events (σε Ορεινό, στον Μακρύ Γυαλό, στα Σχινοκάψαλα, το Διασκάρι και τη μονή Τοπλού) με την ισραηλινή σεφ, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη που όπως και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υποστήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός: «Ήδη από το 2012, το ΞΕΕ έχει αναδείξει τη θετική διάδραση του τουρισμού με τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής. Με την επίσκεψή μας στα ορεινά χωριά της Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα το γαστρονομικό τουρισμό, δείχνοντας τον δρόμο προς το αύριο. Ένα νέο μοντέλο ποιοτικού τουρισμού που θα συμπεριλαμβάνει και θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες».
Ένθερμη υποστηρίκτρια του project η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε μαζί με την Atalya Ein Mor και τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες της γεύσης την Τετάρτη και Πέμπτη για να ενισχύσει το εγχείρημα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.
Άλλωστε ως αρμόδια υφυπουργός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Ελλάδας.
Από την περασμένη Κυριακή μαζί με το πρώτο της γκρουπ 10 Ισραηλινών για την φετινή χρονιά, η ισραηλινή σεφ περιοδεύει στα χωριά του Λασιθίου. Γνωρίζουν τις αυθεντικές συνταγές από τις ντόπιες μαγείρισσες, παρέα με κέρασμα ρακής, συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής, όπου έχουν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη τις ξεχωριστές κρητικές συνταγές.
Σημειώνεται ότι η Atalya Ein Mor, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ. Της αρέσει να μαγειρεύει την ισραηλινή κουζίνα – και πιο συγκεκριμένα το Shakshuka – όπως λέει και η ίδια «Το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος συνδυασμός πολιτισμού από όλο τον κόσμο και το φαγητό είναι ένα μείγμα». Έχοντας ως γνώμονα αυτό και θέλοντας να φέρει κοντά τους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, παρέχει εξαιρετικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: γεύματα, εργαστήρια, αποκλειστικές συγκεντρώσεις και γαστρονομικές περιηγήσεις που αποκαλύπτουν τα βαθύτερα μυστικά του Ein Kerem, της Ιερουσαλήμ.
Τέλος, αναφερόμενη στην παρουσία της στην Κρήτη δήλωσε: «Μέσω του γευστικού tour οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Ανατολικής Κρήτης. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας με ένα ξένο πολιτισμό. Στην περιοχή αυτή δε της Κρήτης οι παραδοσιακές συνταγές διατηρούν την αυθεντικότητά τους».


Latest News
![Ξενοδοχεία: Άλμα 40% στις αξίες την τελευταία τετραετία – Πανευρωπαϊκή πρωτιά [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/ksenodoxio-600x399.jpg)
Πόσο «πλούτισαν» τα ξενοδοχεία της Αθήνας την τελευταία 4ετία [γραφήματα]
Τα ξενοδοχεία της Αθήνας εμφανίζουν και τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση από το 2015-2024

Κραυγή αγωνίας για τον τουρισμό της Σαντορίνης - Γιατί κινδυνεύει η έναρξη της σεζόν
Αγωνία στους επιχειρηματίες της φιλοξενίας και της κρουαζιέρας για την πορεία της τουριστικής κίνησης - Τι ζητούν οι επιχειρηματικοί φορείς

Ο «ανεκμετάλλευτος πλούτος» του συνεδριακού τουρισμού - Έσοδα έως 7 δισ. τον χρόνο
Ο συνεδριακός τουρισμός φέρνει αυτή τη στιγμή έσοδα 2 δισ. σε ετήσια βάση στην Ελλάδα - Τεράστιες οι προοπτικές ανάπτυξης

H Intercontinental ανοίγει νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη - Ντεμπούτο για την Vignette Collection στα Χανιά
Η Intercontinental επεκτείνει στην Ελλάδα την ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα Vignette Collection

Ρευματοκλοπές στον κλάδο της εστίασης και φιλοξενίας - Τι δείχνουν οι έλεγχοι
Σε ορισμένες περιπτώσεις γνωστών αλυσίδων καταστημάτων, το ποσοστό διαπιστωμένων ρευματοκλοπών ξεπέρασε το 50% επί του αριθμού των παροχών που ελέγχθηκαν

Καλπάζουν Ρόδος και Κρήτη, υποχωρεί η Σαντορίνη – Τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν
Αθλητής με ταλέντο αλλά χωρίς προπόνηση ο ελληνικός τουρισμός, εκτιμά ο Γιάννης Χατζής πρόεδρος της ΠΟΞ

Πλέει προς νέα ρεκόρ η κρουαζιέρα - Πάνω απο 5.200 call στα ελληνικά λιμάνια
Για το 2025 αναμένεται αύξηση της κίνησης και η πρόβλεψη είναι για 5,8 εκατομμύρια επιβάτες σε 5.290 αφίξεις πλοίων στα ελληνικά λιμάνια

Νέα τουριστική επένδυση 120 εκατ. στην Κρήτη από τις οικογένειες Σμπώκου-Βασιλάκη
Τουριστικό συγκρότημα στη θέση «Σκούρος» στα νότια του νομού Ηρακλείου

«Τουρισμός για όλους 2025»: Τα 16 βήματα που ξεκλειδώνουν τα vouchers για διακοπές
Στις 10 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

Goldair: Αναπτύσσεται σε Ιωάννινα, Λήμνο, Κάσο και Καστελόριζο
Η παρουσία της Goldair Handling στα παραπάνω αεροδρόμια , υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για συνεχή ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης