
Με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάδειξη των προϊόντων της χώρας στο εξωτερικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ώθηση στη δράση της διάσημης ισραηλινής σεφ Atalya Ein Mor η οποία έχει επισκεφθεί την Κρήτη, αναδεικνύοντας επιμέρους θεματικές γαστρονομικές ενότητες της Μεγαλονήσου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι η ισραηλινή σεφ βρίσκεται από τα τέλη Απριλίου στην Κρήτη, ενώ ισραηλινά γκρουπ αναμένεται να την πλαισιώνουν για 6 περίπου μήνες, γνωρίζοντας από κοντά την ελληνική και ειδικότερα κρητική διατροφή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στο νομό Λασιθίου, όπου διενεργήθηκαν ειδικά γαστρονομικά events (σε Ορεινό, στον Μακρύ Γυαλό, στα Σχινοκάψαλα, το Διασκάρι και τη μονή Τοπλού) με την ισραηλινή σεφ, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη που όπως και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υποστήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός: «Ήδη από το 2012, το ΞΕΕ έχει αναδείξει τη θετική διάδραση του τουρισμού με τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής. Με την επίσκεψή μας στα ορεινά χωριά της Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα το γαστρονομικό τουρισμό, δείχνοντας τον δρόμο προς το αύριο. Ένα νέο μοντέλο ποιοτικού τουρισμού που θα συμπεριλαμβάνει και θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες».
Ένθερμη υποστηρίκτρια του project η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε μαζί με την Atalya Ein Mor και τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες της γεύσης την Τετάρτη και Πέμπτη για να ενισχύσει το εγχείρημα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.
Άλλωστε ως αρμόδια υφυπουργός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Ελλάδας.
Από την περασμένη Κυριακή μαζί με το πρώτο της γκρουπ 10 Ισραηλινών για την φετινή χρονιά, η ισραηλινή σεφ περιοδεύει στα χωριά του Λασιθίου. Γνωρίζουν τις αυθεντικές συνταγές από τις ντόπιες μαγείρισσες, παρέα με κέρασμα ρακής, συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής, όπου έχουν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη τις ξεχωριστές κρητικές συνταγές.
Σημειώνεται ότι η Atalya Ein Mor, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ. Της αρέσει να μαγειρεύει την ισραηλινή κουζίνα – και πιο συγκεκριμένα το Shakshuka – όπως λέει και η ίδια «Το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος συνδυασμός πολιτισμού από όλο τον κόσμο και το φαγητό είναι ένα μείγμα». Έχοντας ως γνώμονα αυτό και θέλοντας να φέρει κοντά τους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, παρέχει εξαιρετικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: γεύματα, εργαστήρια, αποκλειστικές συγκεντρώσεις και γαστρονομικές περιηγήσεις που αποκαλύπτουν τα βαθύτερα μυστικά του Ein Kerem, της Ιερουσαλήμ.
Τέλος, αναφερόμενη στην παρουσία της στην Κρήτη δήλωσε: «Μέσω του γευστικού tour οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Ανατολικής Κρήτης. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας με ένα ξένο πολιτισμό. Στην περιοχή αυτή δε της Κρήτης οι παραδοσιακές συνταγές διατηρούν την αυθεντικότητά τους».


Latest News

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ

Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς Θεσσαλονίκη ξεκινάει η LOT
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας