Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό με την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα σε μια κατά τα άλλα σχεδόν ήσυχη ημέρα διαπραγμάτευσης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 451,34 μονάδες

Ο FΤSE 100 στην κεφαλαιαγορά του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 0,39% στις 7.108 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη κατά 0,23% στις 15.602,71 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.521,52 μονάδες με άνοδο 0,50%

Στην Wall Street, οι κυριότεροι δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν κέρδη με το S&P 500 να κυμαίνεται κοντά στο υψηλό όλων των εποχών, μετά την ασθμαίνουσα έναρξη του Ιουνίου.

Ωστόσο, τα κέρδη φαίνεται να περιορίζονται από φόβους γύρω από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να ανταποκριθούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Οι επενδυτές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη προσβλέπουν σε βασικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ αργότερα αυτήν την εβδομάδα και τις επερχόμενες συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αγορές έλαβαν ώθηση την Τρίτη από ισχυρά στοιχεία της παραγωγικής δραστηριότητας της ζώνης του ευρώ, ενώ οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να μετριάζουν την αισιοδοξία.

Οι τιμές παραγωγού της ευρωζώνης αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές