Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν σήμερα τη συνεδρίαση οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, με τους περισσότερους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αποψινής ανακοίνωσης της έκθεσης της Fed και των επικείμενων ανακοινώσεων για την πορεία της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones καταγράφει μικρή άνοδο 0,19% στις 34.641 μονάδες, ο γενικός S&P 500 κερδίζει 0,21% στις 4.210 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στις 13.761 μονάδες αυξημένος κατά 0,18%.

Χθες, ο βιομηχανικός Dow συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, κλείνοντας με μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq έχασαν έδαφος.

Τα χθεσινά στοιχεία του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας έδειξαν τάση ανάκαμψης του κλάδου, όμως κατέγραψε και ελλείψεις σε εργατικά χέρια που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Το κρίσιμο αυτό σημείο θα ξεκαθαρίσει και μέσα από την   έκθεση του υπουργείου Εργασίας, για την απασχόληση, το Μάιο, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή. Επίσης, αύριο θα ανακοινωθούν στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου, απόψε οι επενδυτές περιμένουν και τη δημοσίευση του λεγόμενου «Beige Book» της Federal Reserve, που καταγράφει τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην αμερικανική οικονομία και θα περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού.

Αν και η ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων στη στρατηγική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει κάπως καταλαγιάσει, χάρη στα καθησυχαστικά μηνύματα αξιωματούχων της Fed πως η άνοδος των τιμών θα είναι παροδική, όμως το ζήτημα παραμένει ένα σοβαρό αγκάθι που η αγορά δεν μπορεί να αγνοήσει.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γιεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,22 δολαρίων. Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 1,60%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street