Ως απόρροια της πανδημίας σχεδόν 8 στους 10 από τους συνολικά 3.800 επενδυτές -πελάτες της UBS που διέθεταν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ σε επενδύσιμα στοιχεία ενεργητικού, σε σχετική έρευνα της ελβετικής τράπεζας, θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους στη ζωή, ενώ 9 στους 10 επιθυμούν οι επενδύσεις τους να εναρμονίζονται με τις αξίες τους. Ως εκ τούτου, περίπου τα δύο τρίτα ενδιαφέρονται περισσότερο για τις βιώσιμες επενδύσεις, ενώ οι γυναίκες και οι νεότερες γενιές διαθέτουν τα ισχυρότερα κίνητρα για να προσφέρουν στον κόσμο και να κάνουν τη διαφορά μέσα από τις φιλανθρωπικές δωρεές.

Με βάση τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 που πραγματοποιούνται με επιταχυνόμενο ρυθμό και το άνοιγμα των οικονομιών, το 90% των εύπορων επενδυτών,  σύμφωνα με τη νέα έρευνα Investor Watch της UBS,  κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, συμφωνεί ότι η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να θέλουν να εναρμονίσουν τις επενδύσεις τους με τις αξίες τους, 

Η έρευνα, κατέγραψε την ολοένα μεγαλύτερη επιθυμία των επενδυτών να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαιά τους με στόχο την προώθηση αλλαγών αναζητώντας έναν υψηλότερο σκοπό στη ζωή τους: Το 79% θεωρεί ότι η πανδημία τους ώθησε να αξιολογήσουν  εκ νέου τι είναι σημαντικότερο. Περίπου οι μισοί σκοπεύουν να αυξήσουν τις φιλανθρωπικές προσφορές τους, ενώ σχεδόν το 60% ενδιαφέρεται περισσότερο για τις βιώσιμες επενδύσεις απ’ ό,τι πριν από την πανδημία

«Η πανδημία παρότρυνε πολλούς επενδυτές να αξιολογήσουν εκ νέου τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνους και εκφράζουν πλέον την ανανεωμένη επιθυμία να συνεισφέρουν περισσότερο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», ανέφερε ο Tom Naratil, Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management και Πρόεδρος της UBS Americas. «Είναι απίστευτα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς ότι οι στοχοθετημένες επενδύσεις θα αποτελούν προτεραιότητα για τους επενδυτές τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια μοναδική συγκυρία όπου οι εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν την ευκαιρία να συνδράμουν τους πελάτες τους στην επίτευξη τεράστιων αλλαγών και καλύτερων αποτελεσμάτων για τις μελλοντικές γενιές».

Μέσα από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ως απόρροια της πανδημίας, οι νεότερες γενιές έστρεψαν περισσότερο την προσοχή τους στις επενδύσεις που συνδέονται με κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Το 79% των επενδυτών ηλικίας 50 ετών και κάτω επισήμανε ότι η πανδημία ενίσχυσε την επιθυμία του να συμβάλλει στον κόσμο με πιο ξεχωριστό τρόπο και να κάνει τη διαφορά, σε σύγκριση με το 51% των επενδυτών άνω των 50 ετών. Τα τρία τέταρτα περίπου του νεότερου αυτού πληθυσμού εκφράζουν επίσης την επιθυμία να αναπτύξουν ή να επικαιροποιήσουν ένα ολοκληρωμένο χρηματοοικονομικό πρόγραμμα.

Από την οπτική του φύλου, περισσότερες είναι οι γυναίκες που είδαν την πανδημία ως ευκαιρία για περισυλλογή. Το 84% των γυναικών ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αξιολόγησε εκ νέου τους στόχους του, σε σύγκριση με το 76% των ανδρών. Καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αφήνουν πίσω τους την πανδημία, το 51% των γυναικών σχεδιάζει να αυξήσει τις δωρεές για φιλανθρωπικό σκοπό, σε σύγκριση με το 42% των ανδρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή