Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς η ανησυχία των επενδυτών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις «μέτρησαν» παραπάνω από τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones μειώθηκε ελαφρά κατά 23,34 μονάδες ή 0,07%, στις 34.577,04 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 14,32 μονάδες ή 0.34%, στις 4.193,80 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος σημείωσε πτώση 141,82 μονάδων ή 1,03%, στις 13.614,51 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Dow Inc. (+2,4%) και Merck & Co (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (-2,2%) και Intel (-2,1%)

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις αύξησαν τις προσλήψεις τον Μάιο, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζει να ενισχύει την ζήτηση για υπηρεσίες και αγαθά. Αντιστοίχως, ο αριθμός των νέων ανέργων υποχώρησε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 400.000, στις 385.000, χαμηλότερα και από τις προβλέψεις. Πάντως, στο μέτωπο της απασχόλησης τη μεγαλύτερη βαρύτητα θα έχει η έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση το Μάιο, που θα δημοσιευτεί αύριο.

Οι επιμέρους δείκτες προσπάθησαν να περιορίσουν τις απώλειες τους μετά την είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε νέα συμβιβαστική πρόταση στους Ρεπουμπλικάνους, προσφερόμενος να ακυρώσει την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, σε αντάλλαγμα με την επικύρωση ενός υψηλού πακέτου επενδύσεων, άνω του 1 τρισ. δολαρίων. Όμως, ακόμη είναι νωρίς για να αποσαφηνιστεί η αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων.

Πάντως, η είδηση της ημέρας ήρθε με το προεδρικό διάταγμα Μπάιντεν, ο οποίος διατηρώντας την σκληρή στάση του Λευκού Οίκου έναντι του Πεκίνου, διεύρυνε τον αριθμό των κινεζικών εταιρειών που μπαίνουν σε μαύρη λίστα και απαγορεύεται στους Αμερικανούς να επενδύουν σε αυτές, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η λίστα διευρύνθηκε, περιλαμβάνοντας 50 κορυφαίες κινεζικές εταιρείες, που είτε θεωρούνται πως έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό και τις κινεζικές μυστικές εταιρείες είτε στηρίζουν πολιτικές παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,62% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,21 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street