Πτωτικά κινείται σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών , καθώς η επίτευξη του στόχου για υπέρβαση των 900 μονάδων δεν στάθηκε ικανή για να διατηρηθεί η διάθεση για ρίσκο.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην έναρξη αποκαλύπτει τη διάθεση σήμερα να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η Αθήνα και να διορθώσεις τα κέρδη της προηγούμενης.

Η διαφορά στα χαρακτηριστικά των συναλλαγών σε σχέση με τις χθεσινές εντοπίζεται στην εμφάνιση πιέσεων στη μετοχή της ΕΥΡΩΒ, η οποία την προηγούμενη ήταν πρωταγωνίστρια της ανόδου. Το ίδιο ισχύει σήμερα και για την ΕΕΕ, καθώς από το πρώτο ημίωρο έχει απώλειες -1,22% και είναι ο τίτλος με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην τιμή των βασικών δεικτών.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της ώρας είχε φανεί η τάση για αναζήτηση πυθμένα καθώς το άνοιγμα είχε επιφέρει πτώση ενώ το ανώτερο για τον ΓΔ είχε οριστεί στις 899,85 μονάδες και μετά άρχισε η σταθερή κλιμάκωση των πιέσεων. Ο ΓΔ στις 10:45 είχε οδηγηθεί στις 899,85 μονάδες με οριακές τότε απώλειες αλλά με σταθερή σχέση των ανοδικών προς τις καθοδικές μετοχές είχε ανέβει στις 896 γιατί αυξανόταν η πτώση των ήδη καθοδικών. Ο τζίρος είχε μόλις ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Στον FTSE25 την μεγαλύτερη άνοδο εμφάνιζαν οι ΤΕΝΕΡΓ +0,85%, ΒΙΟ +0,33%, ΤΙΤC +0,23% και ακολουθούσαν αμετάβλητες οι ΑΡΑΙΓ ΟΠΑΠ και ΜΠΕΛΑ. Στον αντίποδα με απώλειες άνω του -1,00% οδηγήθηκαν οι ΕΤΕ -1,90%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,70%, ΕΥΡΩΒ -1,35%, και ΕΕΕ -1,28%.

Από τη Μεσαία κεφαλαιοποίηση πτωτικά κινούνται οι ΟΛΥΜΠ -1,80%, ΙΚΤΙΝ -1,30%, ΟΤΟΕΛ -1,26%, ΜΙΓ -1,16% ενώ. Κέρδη σημαντικά είχαν ΠΡΟΦ +1,04%, ΙΝΤΚΑ +0,75%, ΠΛΑΙΣ +0,73% ΕΛΤΟΝ +0,60%.

Οι κλαδικοί δείκτες που ωθούν ανοδικά είναι oι: Τεχνολογίας, Πρώτων Υλών, Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Τηλεπικοινωνιών και Υγείας, ενώ την μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι κλαδικοί δείκτες των εταιριών Τροφίμων Ποτών Προσωπικών Ειδών Πετρελαίου Αερίου Ταξιδιών Αναψυχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών