Στην παγκόσμια επενδυτική βιομηχανία  οι αγορές αντιμετωπίζουν μια σειρά από αντίθετης κατεύθυνσης  ρεύματα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αποδειχθεί πως δεν είναι παροδικός. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι οι πιέσεις στις τιμές είναι πιθανά παροδικές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Inc., Larry Fink, δήλωσε ότι η πιθανότητα αύξησης του πληθωρισμού μπορεί να έχει υποτιμηθεί. Σήμερα στις συναλλαγές της Ιαπωνίας  τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 αυξήθηκαν +0,1% στις 12:51 μ.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης αυξήθηκε χθες +0,1%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον  Nasdaq 100 ανέβηκαν +0,1%. Ο δείκτης ανέβηκε χθες +0,2%. Για την ώρα οι αγορές κινούνται όπως θα ήθελαν οι αρμόδιοι της FED.

Εδώ οι επενδυτές βρίσκονται ανάμεσα στην διάθεση για να αυξήσουν την έκθεσή τους στις μετοχικές αξίες και στην επιφύλαξη που υπάρχει για το αν μπορεί ο τραπεζικός κλάδος να κινηθεί ψηλότερα, αν συγκριθεί με την εικόνα των υπόλοιπων  τραπεζικών οργανισμών της ευρωζώνης και στην αισιοδοξία, από το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας.  Η χθεσινή διαπραγμάτευση είχε πολλά στοιχεία βελτίωσης στην υποχώρηση των όγκων. Οι θεσμικοί επιστράτευσαν τα πακέτα για τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΛΦΑ ΕΥΡΩΒ ΕΤΕ ΟΤΕ που ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ για να ανεβάσουν τον τζίρο ψηλότερα από τα 90 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να είναι υπερδιπλάσιος του τζίρου της Δευτέρας.

Όσο για την άνοδο πάνω από τις 900 μονάδες, επειδή στηρίχθηκε στην  σε επίδραση της τιμής της ΕΕΕ στους δείκτες, οι αναλυτές παρατήρησαν πως χωρίς κέρδη πάνω από το +2% για αυτή, δύσκολα θα είχαμε αυτή την υπέρβαση. Όσο για τις τραπεζικές μετοχές που εμφάνισαν μεικτή εικόνα μεταβολών με μέτριες διαστάσεις, εκτός της ανόδου άνω του +2% για την ΕΥΡΩΒ, που επίσης έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα από τα τραπεζικά blue chip στους δείκτες παρατηρούσαν ότι πιεζόταν στις προηγούμενες συνόδους υπολογίσιμα.

Προσέθεσαν επίσης ότι το επιλεκτικό ενδιαφέρον  σε συγκεκριμένα blue chip οφειλόταν σε πολύ συγκεκριμένες εξελίξεις, που δεν θα είχαν μόνιμη επίδραση, αλλά περιστασιακή. Παράδειγμα τα κέρδη του ΟΠΑΠ, που έχουν άμεση σχέση με ένα γεγονός που επαναλαμβάνεται κάθε δυο χρόνια. Είναι το Euro 2021 που εκτός από  γιορτή του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου συμπίπτει φέτος με την ολοκλήρωση της ρύθμισης της online Αγοράς Τυχερών Παιχνιδιών, που έχει ως κύριο πεδίο το αθλητικό στοίχημα. Πιθανά αυτές τις μέρες η άνοδος της τιμής στα υψηλά 83 μηνών για την μετοχή, να είναι προεξόφληση των κερδών του τρίτου τριμήνου.

Για αυτούς πιθανά τους λόγους η Beta Sec. ανέφερε: «Βραχυπρόθεσμα λόγω απουσίας καταλυτών που θα μπορούσαν να αυξήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον, μπορεί να διατηρηθεί η τάση συσσώρευσης». Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει: «Τα φοβικά σύνδρομα που διαχέουν οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, εμποδίζουν το συγχρονισμό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου με τις Διεθνείς Αγορές. Συνεχίζεται έτσι η συσσώρευση, με όλα τα ενδεχόμενα για το πρόσημο του ΓΔ στις επόμενες συνεδριάσεις».

Η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ. παρατήρησε: «Ο ΓΔ βρήκε για άλλη μια φορά στήριξη στις 865 μονάδες, επιβεβαιώνοντας το trading range μεταξύ 865 – 910. Προσέγγισε ήδη τις 900 μονάδες, αλλά αναμένουμε αύξηση της προσφοράς πάνω από τις 900 μονάδες, με την αντίσταση στις 910 μονάδες να παραμένει. Δεν έχουμε ακόμα κάποιες ενδείξεις ότι αυτό το trading range θα μεταβληθεί άμεσα. Ο ΚΜΟ-60 κινείται πλέον στις 875 μονάδες και παρέχει επιπλέον στήριξη. Ο ΔΤΡ, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να κινείται κάτω από τον ΚΜΟ-60 στις 560 μονάδες, με αποτέλεσμα η βραχυχρόνια τάση να παραμένει πτωτική, σε αντίθεση με την κύρια τάση. Όσο ο ΔΤΡ κινείται κάτω από τις 560 μονάδες, βρίσκεται σε φάση διόρθωσης του ανοδικού κύματος, Πιθανή ανοδική διάσπαση των 560 μονάδων θα οδηγήσει προς τα υψηλά 52 εβδομάδων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών