![Χρυσός: Βουτιά της τιμής κατά 2% έφεραν τα μηνύματα της Fed](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/Goldbars.jpeg)
Υποχώρησε η τιμή του χρυσού από τα υψηλά πενταμήνου που είχε βρεθεί, δεδομένων των συνεχιζόμενων ανοδικών τάσεων των προηγούμενων ημερών, αντιδρώντας στις εκτιμήσεις του Beige Book της Fed περί επιτάχυνσης της αμερικανικής ανάκαμψης και τις δηλώσεις από αξιωματούχους που αναζωπύρωσαν την ανησυχία των επενδυτών για τον πληθωρισμό.
Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού υποχώρησε σχεδόν κατά 2%, στα 1.872 δολάρια την ουγκιά, όταν μόλις προχθές είχε εκτοξευτεί στο υψηλότερο σημείο της από τις αρχές της χρονιάς, στα 1.916,64 δολάρια. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο.
Η ανησυχία των επενδυτών για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική αγορά αναζωπυρώθηκε μετά την ανακοίνωση, χθες, του Beige Book της Federal Reserve, όπου υπήρχε η εκτίμηση για κάθετη ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Phliadelphia Fed, Πάτρικ Χάρκερ, σύμφωνα με τον οποίο θα ήταν σωστό να αρχίσει να μελετάται μια «αργή και πολύ προσεκτική επιβράδυνση» του προγράμματος αγοράς ομολόγων, την κατάλληλη στιγμή.
Τα στοιχεία αυτά ενίσχυσαν την ανησυχία πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αλλάξει ρότα, ίσως και προς τα τέλη της φετινής χρονιάς.
Πάντως, παρά τη σημερινή υποχώρηση στην τιμή του χρυσού, αναλυτές του κλάδου εκτιμούν πως το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα εκμεταλλευόμενο το κλίμα αβεβαιότητας γύρω από τον πληθωρισμό. Και βέβαια η αγορά αναμένει την αυριανή κρίσιμη για την αμερικανική απασχόληση, το Μάιο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
![Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα – Άνοδος για Apple και Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1-600x473.png)
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
![Χρυσός: Οι δασμοί οδηγούν το ράλι προς τα 3.000 δολάρια [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_lires_agglias24-600x352.png)
Οι δασμοί οδηγούν το ράλι του χρυσού - Καρφί... για τα 3.000 δολάρια [γράφημα]
Ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ - Οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων - Στα ύψη οι τιμές της χρυσής λίρας Αγγλίας
![Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο εβδομάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_oil_world3-1024x600-1-600x352.png)
Σε υψηλό δύο εβδομάδες οι τιμές του μαύρου χρυσού
Ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με τις προμήθειες πετρελαίου της Ρωσίας και του Ιράν
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/ot_USA_bonds_powell-600x352.png)
Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ο Πάουελ είπε στην καθιερωμένη κατάθεση στη Γερουσία ότι η Fed δε βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: «Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/agores-600x385.jpg)
«Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της UniCredit, η οποία χάνει πάνω από 3% - Άλμα 6% σημείωσε η Kering
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Wall Street: Ήπιες πιέσεις – Στηρίζει η Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street - Στηρίζει η Coca Cola
Οι επενδυτές να αναμένουν τις καταθέσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων