
Κατά 43% διευρύνθηκαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo τον Μάιο, για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, ενώ στην Κίναμ τη μεγαλύτερη αγορά της Volvo οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση για 14ο συνεχόμενο μήνα.
Πιο συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε συνολικά 64.111 αυτοκίνητα έναντι 44.830 αυτοκινήτων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρή ζήτηση που προέρχεται από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Το τετράμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, οι πωλήσεις έφτασαν τα 312.533 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 49,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Οι πωλήσεις της σειράς Recharge, που περιλαμβάνει μοντέλα με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μαΐου, αντιπροσωπεύοντας το 40% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην ήπειρο.
Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις Μαΐου ήταν αυξημένες κατά 38,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα XC90 και XC60. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 13.221 αυτοκίνητα, έναντι 9.519 την ίδια περίοδο του 2020, όταν αρκετές πολιτείες εφάρμοζαν περιοριστικές πολιτικές λόγω της πανδημίας.
Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις άγγιξαν τον Μάιο τις 24.761 μονάδες, αυξημένες κατά 65,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Τέλος, η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά της Volvo, ανακοίνωσε για 14ο συνεχόμενο μήνα αύξηση πωλήσεων, με το συνολικό όγκο να φτάνει τα 16.895 αυτοκίνητα το φετινό Μάιο. Η αύξηση οφείλεται στη σταθερά υψηλή ζήτηση για τα μοντέλα XC60 και S90 που παράγονται εκεί.


Latest News

Γιατί ο Ντίμον πουλά μετοχές της JPMorgan
Ο CEO της JPMorgan ξεκίνησε από το περασμένο έτος να εκφορτώνει μετοχές της τράπεζας

Η Nissan μειώνει την παραγωγή των μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, λόγω δασμών
Η Nissan είναι πιο εκτεθειμένη από ορισμένους άλλους ανταγωνιστές της

Ημιαγωγοί και φάρμακα ο επόμενος στόχος Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει επίσης ότι σκέφτεται «κάτι να βοηθήσει τις εταιρείες αυτοκινήτων»

Στο τραπέζι ακόμη και μία «έκπληξη» από την ΕΚΤ - Τι «βλέπει» η SoGen
Η Societe Generale δεν αποκλείει να μειωθεί το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρη η «έξοδος» από την περιοριστική νομισματική πολιτική

Ανακατεύει το ΔΣ η Intel - Μεγάλες αλλαγές αναμένονται τον Μάιο
Η Intel αναδομεί την διοίκηση σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της τελευταίας τετραετίας

Δασμοί Τραμπ: Ο εμπορικός πόλεμος καταρρίπτει τις ελπίδες για αναβίωση της πολυτελείας το 2025
Οι δασμοί ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται ότι θα καταδικάσουν τη βιομηχανία σε άλλη μια δύσκολη χρονιά

Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Οι αερομεταφορές έχουν ανακάμψει και επισήμως πλέον

Δασμοί Τραμπ: Προκαλούν συσσώρευση εισαγόμενων αυτοκινήτων σε αμερικανικά λιμάνια
Στέλεχη προειδοποιούν ότι οι δασμοί μπορεί να κάνουν την κατάσταση «αρκετά άσχημη» σε λίγες εβδομάδες

Γιατί η Sony αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο
Η Sony ανέφερε «ένα σκηνικό ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και των κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών»

Σε κρίση το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας τρία χρόνια μετά την πώληση από τη Lukoil
Η αναφορά των Financial Times σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή -το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη Lukoil- και το ρωσικό πετρέλαιο.