Τις οδηγίες της για τον τουρισμό και τα ταξίδια εξέδωσε η Γαλλία σήμερα, μία μέρα αφότου η Βρετανία έκανε άνω-κάτω την Ελλάδα και όχι μόνο με τις δικές της ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, η Γαλλία από τις 9 Ιουνίου θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα, το οποίο θα βασίζεται σε έναν χρωματισμένο παγκόσμιο χάρτη που δημοσιοποίησε και το οποίο διαχωρίζει τις χώρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και το ποσοστό των εμβολιασμών τους.

Ο διαχωρισμός είναι απλός με τη δημιουργία τριών ομάδων-ζωνών χρωμάτων, την πράσινη, την πορτοκαλί και την κόκκινη.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από πράσινες ζώνες δεν χρειάζεται να υποβληθούν στον παραμικρό περιορισμό, ενώ αν δεν έχουν εμβολιαστεί χρειάζεται μόνο να έχουν ένα αρνητικό μοριακό τεστ πριν την άφιξη τους. Όσοι ταξιδεύουν από πορτοκαλί ζώνες χρειάζεται να καταθέσουν τους λόγους που χρειάζεται να ταξιδέψουν, να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ αν δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επτά ημέρες.

Στο πράσινο είναι όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. (όπως και η χώρα μας), τα κράτη της ζώνης Σένγκεν, όπως επίσης η Αυστραλία, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Νέα ΖΗλανδία, η Σινγκαπούρη και ο Λίβανος.

Είναι δε, προφανές πως η ένταξη όλης της Ε.Ε. στην πράσινη ζώνη διευκολύνει την ενίσχυση της ελεύθερης τουριστικής κίνησης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάτι που ειδικά ο ευρωπαϊκός νότος αδημονεί να πετύχει για να βελτιώσει τα οικονομικά του.

Στο κόκκινο είναι η Νότιος Αφρική, η Αργεντινή, το Μπαχρέιν, το Μπαγκλαντές, η Βραζιλία, η Βολιβία, η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Ινδία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα, το Σουρινάμε, η Ουρουγουάη και βέβαια η Τουρκία (γεγονός που η Άγκυρα δεν εκτίμησε καθόλου). Για την κόκκινη ζώνη τα ταξίδια θα πρέπει να γίνονται μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, να υπάρχει φυσικά αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ θα ακολουθεί 10ημερη αυστηρή καραντίνα.

Όλες οι υπόλοιπες χώρες διεθνώς και δη, η βόρειος Αμερική είναι στο πορτοκαλί, αν και την περισσότερη συζήτηση προκάλεσε ήδη η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο πορτοκαλί. Αν και το Παρίσι απέδωσε την απόφαση στην ενίσχυση των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης, γεγονός είναι πως η επιδημιολογική κατάσταση της Βρετανίας είναι αρκετά καλή, με αποτέλεσμα πολλοί να υποψιάζονται και… πολιτικά κίνητρα πίσω από την κίνηση. Θυμίζουμε εξάλλου πως οι διμερείς σχέσεις δεν είναι σε διόλου καλό σημείο με αφορμή τη διένεξη στη Μάγχη για τα δικαιώματα αλιείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραμπ – Πούτιν: Νέα σελίδα στις σχέσεις τους – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
Επικαιρότητα |

Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;

Ο Πούτιν δεν ανέχεται τους ξένους ηγέτες που του κάνουν διαλέξεις για τη ρωσική καταστολή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στον Τραμπ βλέπει έναν παρόμοιο αδίστακτα κυνικό