
Ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουνίου 2021 η απόκτηση και μερική μίσθωση εμπορικού ακινήτου στην οδό Κηφισίας 266, Χαλάνδρι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Intercontinental International REIC.
Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό (12.050.000 ευρώ) πληρώθηκε πλήρως και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει (8.109.000 ευρώ) από κεφάλαια που αντλήθηκαν από ιδιωτική τοποθέτηση υπό ομολογιακό δάνειο, που καλύφθηκε από την Eurobank, και εν μέρει με διαθέσιμα μετρητά.
Το δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ, έχει μορφή ομολογιών και διάρκεια έως πέντε έτη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
Η Intercontinental International REIC (ICI), μετά τη συμμετοχή της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού, στις 29 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την απόκτηση εμπορικού ακινήτου (κτίριο γραφείων 3.180,32 τ.μ.) στην οδό Κηφισίας 266, Χαλάνδρι και τη μερική μίσθωση του κτιρίου προς τον ιδιοκτήτη του εταιρεία GlaxoSmithKline Single Member AEBE (η Συναλλαγή) και μετά την ανακοίνωση της ICI που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2021, η εταιρεία είναι υπερήφανη να ανακοινώσει στους μετόχους της και την ευρύτερη επενδυτική κοινότητα ότι μετά από σχολαστικές διαπραγματεύσεις η απόκτηση και μερική μίσθωση του παραπάνω ακινήτου ολοκληρώθηκε σήμερα στις 3 Ιουνίου 2021. Το ποσό (12.050.000 ευρώ) πληρώθηκε πλήρως και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει (8.109.000 ευρώ) από κεφάλαια που αντλήθηκαν από ιδιωτική τοποθέτηση υπό ομολογιακό δάνειο, που καλύφθηκε από την Eurobank, και εν μέρει με διαθέσιμα μετρητά μετά από άλλη μία κερδοφόρα χρονιά για την ICI.
Για το σκοπό αυτό, η ICI καλωσορίζει την GlaxoSmithKline Single Member AEBE στην κοινότητα των μισθωτών της και επισημαίνει ότι με την προσθήκη αυτής της ιδιοκτησίας ορόσημο, το χαρτοφυλάκιο της ICI, όχι μόνο αυξάνει την αξία του κατά 12,6% σε σύγκριση με την αξία του από 31/12/2020 σε 107,51εκ. ευρώ, αλλά κυρίως ότι ενισχύεται σημαντικά σε ποιότητα, καθώς πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα ιδιαίτερα κτίρια γραφείων στην Ελλάδα.


Latest News
![Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_akinhta_metavivaseis-1024x600-1-1-600x352.png)
Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]
Το μέγιστο ποσό επιστροφής για την κύρια κατοικία ανέρχεται σε 800 ευρώ επαυξανόμενο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του ενοικιαστή

Νέο μπλόκο της Δικαιοσύνης στα μπόνους δόμησης - Φρένο και στις σοφίτες
Στον «πάγο» μπαίνουν οι σοφίτες στο πλαίσιο των μπόνους δόμησης - Κρίθηκε ως αντισυνταγματική η μη προσμέτρησή τους στον συντελεστή δόμησης μιας οικοδομής

Δεν έπιασαν ταβάνι ακόμη οι τιμές ακινήτων - Πόσο αυξήθηκαν το α' τρίμηνο
Οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές ακινήτων βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της εκτόξευσης των τιμών ακινήτων – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές ανά περιοχή

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός βουλιάζει σε «μαύρες τρύπες»-Ποιες ρυθμίσεις εξετάζονται
Σωρεία προβλημάτων κατά την εκπόνηση των δασικών χαρτών σε εκατοντάδες οικισμούς παραμένουν εμπόδιο στη χωρική ανάπτυξη της χώρας
![Ακίνητα: Ποιοι παράγοντες ανεβάζουν τις τιμές – Οι πιο ακριβές περιοχές στην Αττική [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akinita-600x384.jpg)
Οι 10 εστίες που πυροδοτούν τις τιμές στα ακίνητα - Οι πιο ακριβές περιοχές [γραφήματα]
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για τα ακίνητα και τις προοπτικές της αγοράς

Τα δύο σχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου
Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές

Πού βρίσκει... πόρτα το Σπίτι μου 2 - Η κούρσα για την χρηματοδότηση
Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Σπίτι μου 2
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πώς θα «πέσουν» περισσότερα ακίνητα στην αγορά – Τι ζητούν οι servicers
Ποιες λύσεις προτείνουν οι servicers για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Τα κίνητρα στους αγοραστές ακινήτων
![Εξοχική κατοικία: Κέρδη από την αξιοποίηση στην Ελλάδα – Οι αποδόσεις των νεόδμητων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/paros-768x512-1-600x400.jpg)
Συμφέρει η επένδυση σε εξοχική κατοικία; - Τα κέρδη και οι αποδόσεις [γραφήματα]
Σε επενδυτικό «θησαυρό» αναδεικνύεται η εξοχική κατοικία στην Ελλάδα- Τι δείχνουν τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece