
«Οι αποφάσεις που θα κρίνουν την τύχη του τουρισμού φέτος θα ληφθούν από τα μέσα Ιουνίου και μετά», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.
Ανέφερε πως η περίοδος από τα μέσα Μαΐου έως τέλος Ιουνίου είναι δοκιμαστική περίοδος, υπάρχουν ακόμη πολλοί περιορισμοί κι έτσι από την αρχή οι προσδοκίες μας γι αυτή την περίοδο όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα δεν ήταν ποτέ υψηλές. Ωστόσο, προϊόντος του εμβολιασμού και με τη μείωση των κρουσμάτων η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί.
Διαδραστικός χάρτης
Μάλιστα ο κ. Σκέρτσος έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης που θα δίνει τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα, παρουσιάζοντας τέσσερις βασικούς δείκτες (αριθμό κυλιόμενων κρουσμάτων, ποσοστό εμβολιασμένων, αυξανόμενο ή μειούμενο αριθμό κρουσμάτων και ποσοστό θετικότητας) ανά περιοχή. Η εφαρμογή, όπως εξήγησε ο κ. Σκέρτσος, θα ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση και με διαφανή τρόπο θα είναι διαθέσιμη προς όλους.

Μάλιστα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε στα καλά δεδομένα για τη χώρα μας που βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην ΕΕ όσον αφορά τα ποσοστά πολιτών πλήρως εμβολιασμένων. Πρόσθεσε επίσης πως με βάση τον προγραμματισμό που είχε γίνει, προβλεπόταν ότι στο τέλος Ιουνίου το 50% των πολιτών θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση. «Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί», τόνισε επισημαίνοντας ακόμη πως με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 75% των ανθρώπων άνω των 60 ετών έχουν ή θα έχουν σύντομα, εμβολιαστεί.
Εξήγησε ακόμη πως επιχειρησιακά γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές και όπου χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα ή άλλες παραμέτρους του συστήματος εμβολιασμών, θα γίνεται.
Κληθείς να απαντήσει για τυχόν προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων ή άλλες δυνατότητες, εξήγησε πως στο τέλος Ιουνίου θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση για πολλές επιμέρους λεπτομέρειες, με δεδομένο ότι όσο περνά ο καιρός θα γίνει καθολική η δυνατότητα συμμετοχής στον εμβολιασμό και θα εξεταστούν νέες προοπτικές.


Latest News

Έρχονται δυο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Εύβοια - Τι προβλέπουν οι επενδύσεις
Η ανάπτυξη των νέων πεντάστερων μονάδων στην Εύβοια θα αναβαθμίσει τις υποδομές φιλοξενίας του νησιού

Στα 11,4 δισ. ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024 - Τι συνέβη με τα Airbnb
Τα έσοδα από κρουαζιέρα σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση +31,2% δείχνουν τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ - Ρεκόρ αφίξεων

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού
Η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην ημερίδα «Έτος Ανάδειξης και Υποστήριξης της Αυθεντικότητας – Σαντορίνη 2025»

Mega deal στον τουρισμό - Η Sani/Ikos εξαγοράζει 3 ξενοδοχεία της Goldman για 400 εκατ.
Η Sani/Ikos είχε είχε αποκτήσει πριν μερικά χρόνια η Goldman Sacs από τον ξενοδοχειακό όμιλο Γρηγοριάδη

Ποιοι δήμοι είναι πιο «ελκυστικοί» για να φιλοξενήσουν μαρίνες - Αποκαλυπτική μελέτη
Σαράντα δήμοι σύμφωνα με μελέτη της ΕΜΑΕ διαθέτουν τις πλέον κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη τουριστικών λιμένων

Έρχεται μπαράζ deals στα ξενοδοχεία - Τι πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον
Στην έβδομη θέση στην Ευρώπη το 2024 η χώρα μας στις συναλλαγές ξενοδοχειακών assets - H μέση τιμή των συναλλαγών ανά ξενοδοχείο ήταν 29 εκατ. ευρώ το 2023
![Ξενοδοχεία: «Τσίμπησαν» οι τιμές το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/hotels-600x420.jpg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]
Τι δείχνει αποκαλύπτει η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2024

Σε ρυθμούς κανονικότητας η Σαντορίνη - Το ειδικό πλάνο τουριστικής προβολής
Με θέμα την κατάρτιση ειδικού πλάνου για την προβολή της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ