Κατεύθυνση φαίνεται πως αναζητά η Wall Street, αν λάβουμε υπόψη την μεικτή εικόνα που παρουσιάζουν τα futures, καθώς οι επενδυτές «μετρούν» τον αντίκτυπο που θα έχει η συμφωνία του G7 για τον παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο.

Συγκεκριμένα, τα futures του Nasdaq υποχωρούν ελαφρά κατά 13,75 μονάδες, τα futures του S&P 500 είναι σχεδόν αμετάβλητα, ενώ μικρή άνοδο παρουσιάζουν τα futures του Dow Jones στο +51. Θυμίζουμε πως την Παρασκευή, ο S&P 500 κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο κλείσιμο του, αντιδρώντας στα θετικά στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές ανησυχούν και δικαιολογημένα για το πώς θα αντιδράσουν οι μετοχές των μεγάλων tech εταρειών στην προοπτικής της εφαρμογής του σχεδίου για τον παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο, όμως αν και η συμφωνία στο G7 θεωρείται ιστορικής σημασίας, οι αγορές κρατούν… μικρό καλάθι αναφορικά με τη δυνατότητα πραγματικής υιοθέτησης και εφαρμογής του μέτρου σε επίπεδο G20 ή ΟΟΣΑ.

Την ίδια ώρα το 10ετές ομόλογο προσθέτει δύο μονάδες βάσης έως και στο 1,58%, αντιδρώντας στις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν για την εκτίναξη του πληθωρισμού και την αύξηση των επιτοκίων, ενώ πτωτικά κινείται για τον ίδιο λόγο και ο χρυσός, περιορίζοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα κινείται στα 1.888 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε αγγίξει έως και τα 1.916,64 δολάρια που ήταν υψηλό από τις αρχές του έτους.

Εξάλλου, το ζήτημα του πληθωρισμού θα επανέλθει αναπόφευκτα στο προσκήνιο δεδομένου πως την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα νέα στοιχεία για τον τιμάριθμο το Μάιο. Κομβικό σημείο θα είναι και η συζήτηση στο Κογκρέσο για την επικύρωση ή όχι του περίφημου πακέτου Μπάιντεν για τις επενδύσεις σε έργα υποδομής, συνολικής αξίας 1,7 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street