![Ιταλία: Επιδιώκει την παράταση της καλοκαιρινής σεζόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/ιταλία.jpg)
Με τους πρώτους τουρίστες να φτάνουν στην Ιταλία ο υπουργός Τουρισμού Μ. Γκαραβάλια δηλώνει ότι επιδιώκει την παράταση της καλοκαιρινής σεζόν μέχρι τον Νοέμβριο.
Μιλώντας στο Φεστιβάλ Οικονομίας της πόλης Τρέντο στην βορειοανατολική Ιταλία ο Μάσιμο Γκαραβάλια τόνισε ότι φέτος θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η τουριστική περίοδος στις νότιες περιφέρειες να συνεχιστεί μέχρι και το Νοέμβριο. «Με αφίξεις ξένων επισκεπτών, διότι οι κλιματολογικές συνθήκες το επιτρέπουν», τόνισε. Σε ότι αφορά την «ευρωπαϊκή πράσινη κάρτα», πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εκδοθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, διότι αν χαθεί χρόνος, θα λιγοστέψουν και οι τουρίστες.
«Η Γαλλία από τις 9 του μηνός θα δέχεται όλους τους εμβολιασμένους πολίτες. Ζήτησα από τον υπουργό Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα να κάνουμε και εμείς το ίδιο», δήλωσε ο Γκαραβάλια, και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα επίσης δέχεται όλους τους ξένους με αρνητικό μοριακό τεστ που πρέπει να έχει γίνει μέχρι και 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Εμείς θέτουμε ως όριο τις 48 ώρες και αυτό μας δυσκολεύει».
Ελάτε στην Ιταλία και σας κάνουμε τη δεύτερη δόση
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιταλικής κυβέρνησης φέτος οι απώλειες των μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 33% σε σχέση με το 2020. Διότι αυξήθηκαν οι κρατήσεις των Ιταλών, επιστρέφουν οι ξένοι και υπάρχει ελπίδα σεβαστό μέρος των κερδών να προέλθει από επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση μετά από πρόταση των περιφερειών συζητά και το ενδεχόμενο να χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και στους τουρίστες σε αρκετά θέρετρα. «Αλλά πάντα με μέτρο και λογική», λέει ο υπουργός Τουρισμού. Και ο πρόεδρος της Συνέλευσης Ιταλικών Περιφερειών Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα –ο οποίος ανήκει στην Λέγκα- συμπληρώνει ότι «πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ιταλοί τουρίστες και στην συνέχεια, αν είναι εφικτό και οι ξένοι».
Πηγή: DW
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ρωσία: Οι αμυντικές της δαπάνες ξεπερνούν αυτές όλης της Ευρώπης – Τι δείχνει νέα έρευνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/russia-1-600x450.jpg)
Οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας ξεπερνούν αυτές όλης της Ευρώπης - Τι δείχνει νέα έρευνα
Φέτος οι συνολικές αμυντικές δαπάνες στη Ρωσία αναμένεται να φτάσουν τα 15,6 τρισ. ρούβλια, που ισοδυναμούν με το 7,5% του ΑΕΠ
![Ελ Εριάν: Η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια περισσότερο απ ότι αναμένουν οι αγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/El-Erian.jpeg-600x348.jpg)
Ελ Εριάν: Η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια περισσότερο απ ότι αναμένουν οι αγορές
Η Fed αντιδρά υπερβολικά στα οικονομικά δεδομένα εκτιμά ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν
![Καναδάς: Διορίζει «τσάρο φαιντανύλης» καθώς πλησιάζει η απειλή των δασμών του Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsaros-faintanyl-600x450.jpg)
Ο Καναδάς απέκτησε... τσάρο - Το στοίχημα της φαιντανύλης και η αντίστροφη μέτρηση με τους δασμούς
Ο νέος τσάρος αποτελεί την απάντηση που δίνει ο Καναδάς για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των συνόρων με τις ΗΠΑ
![Ιαπωνία: Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο θυγατρική της Eneos με δραστηριότητα στα μέταλλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/about-jxtg-slide-rafinery-ENEOS-600x338.jpg)
Η Eneos στοχεύει στη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, τα τελευταία 7 χρόνια
Η Eneos, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου στην Ιαπωνία, ελπίζει ότι θα αντλήσει 2,61 δισ.δολ. απο την εισαγωγή θυγατρικής της
![Δασμοί Τραμπ: Αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρείες ενέργειες προειδοποιούν για αύξηση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/exports-600x400.jpg)
Σούπερ μάρκετ και εταιρείες ενέργειες προειδοποιούν για αύξηση τιμών λόγω δασμών Τραμπ
Τα κορυφαία εταιρικά στελέχη σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αντισταθμίσουν το κόστος που θα φέρουν οι δασμοί Τραμπ
![Aker BP: Διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό στο γιγαντιαίο κοίτασμα Equinor](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/EQUINOR-FIELD-600x224.jpg)
Μεγαλύτερα ποσοστά σε κοίτασμα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, διεκδικούν Total και Aker BP
Η Aker BP συμμετέχει ήδη με ποσοστό 31,57% και η γαλλική Total με 8,44% στο κοίτασμα της Βορειας Θάλασσας
![Πληθωρισμός ΗΠΑ: Αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/ot_inflation_WORLD-600x352.png)
Δυσάρεστη έκπληξη από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κινήθηκε με ρυθμό 3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο έναντι εκτιμήσεων για 2,9%
![Γραφίτης: Στα σκαριά deal Ζελένσκι και Τραμπ για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/grafitis-600x316.jpg)
Ο Τραμπ εποφθαλμιά τον γραφίτη της Ουκρανίας - Οι πολύτιμες χρήσεις του μαύρου ορυκτού
Ο τεράστιος υπόγειος ορυκτός πλούτος και ο γραφίτης της Ουκρανίας στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Τραμπ
![Ρούβλι: Εκτινάχθηκε μετά την αποφυλάκιση αμερικανού δασκάλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/rouvli-600x395.jpg)
Γιατί εκτινάχθηκε απότομα το ρούβλι - Η αντίδραση της κεντρικής τράπεζας
Το ρούβλι εκτινάσσεται σχεδόν κατά 3% έναντι του δολαρίου λόγω των αυξανόμενων ελπίδων για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
![Tesla: Γιατί ο αδελφός του Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_kimbal_musk-600x352.png)
Γιατί ο αδελφός του Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla
Αμηχανία προκαλεί η πώληση μετοχών της Tesla από τον Κίμπαλ Μασκ, ο οποίος είναι και στο ΔΣ της εταιρείας