
Με γοργούς ρυθμούς ανακτά το χαμένο έδαφος ο όμιλος Jumbo, καθώς παρά τα καρφιά της διοίκησης προς την κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτραπου ισχύουν στα λιανεμπορικά καταστήματα έναντι των «Υπερ-market» παρουσίασε πωλήσεις αυξημένες κατά 17% σε ετήσια βάση το πρώτο 5μηνο του 2021, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.
«Κατά τον Μάιο έγινε ένα ακόμα βήμα με την άρση ορισμένων περιορισμών ως προς την λειτουργία των καταστημάτων, ωστόσο, η εμπορική και επιχειρηματική «κανονικότητα» παραμένει ζητούμενο», τονίζει ο όμιλος.
Συνολικά, οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo, τον Μάϊο 2021, σημείωσαν αύξηση κατά περίπου +3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι συνολικές πωλήσεις για τον Όμιλο κατά το πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάϊος 2021), αυξήθηκαν +17% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Πιο αναλυτικά:
Ελλάδα
Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας κατά τον Μάιο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα με αποτέλεσμα να διατηρηθεί για το πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάϊος 2021) η αύξηση κατά +5% περίπου των πωλήσεων.
Tον Μάιο του 2021, λειτούργησαν όλα τα καταστήματα του Ομίλου στην Ελλάδα, αλλά με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, δυσανάλογα αυστηρότερους για το μέγεθός τους σε σχέση με τα Υπερ-market.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι από την 14η Μαΐου τα καταστήματα λειτούργησαν χωρίς την μέθοδο click inside ή click away.
Κύπρος
Από τις 10 Μαΐου του 2021 τα καταστήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι, με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Oι πωλήσεις κατά τον Μάιο του 2021 σημείωσαν οριακή αύξηση κατά +0,39% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +23% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.
Βουλγαρία
Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +3% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +22% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.
Ρουμανία
Τον Μάιο συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα Jumbo στη χώρα, ενώ άρθηκαν οι περιορισμοί ως προς το ωράριο λειτουργίας τους. Οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά -2% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 ήταν αυξημένες κατά +49% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.
Η διοίκηση της εταιρείας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους μετόχους αναφορικά με την πορεία του Ομίλου και κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στις 15:00 από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.


Latest News

Στάσσης: «Κόμβος ενέργειας και data centers η ΔΕΗ για τη ΝΑ Ευρώπη»
Ο Γιώργος Στάσσης πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ στη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το GMF στην Αθήνα μίλησε για τις επενδύσεις 10 δισ. του ομίλου το 2025 -2027

Ολοκληρώθηκε το Rebrain Greece στο Λονδίνο με συμμετοχή της AKTOR
Στελέχη του Ομίλου AKTOR πραγματοποίησαν δεκάδες συνεντεύξεις με στελέχη της αγοράς, που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα οποία αξιολογούν την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Τι βλέπει η Eurobank Equities για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι
Οι ελληνικές τράπεζες ήδη έχουν σημειώσει ράλι άνω του 25% από την αρχή του έτους, σχεδόν κλείνοντας τη διαφορά με τις περιφερειακές τράπεζες

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την τρίτη ηλικία διοργανώνει η Motor Oil
Ξεναγήσεις και δωρεάν εργαστήρια για την τρίτη ηλικία
![ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,5% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Ιανουάριο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_ermou-_street-1024x600-1-600x352.png)
Με άνοδο τζίρου 2,5% ξεκίνησε το 2025 για το λιανεμπόριο [γράφημα]
Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιανουάριο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ: Πιο ισχυρό Εμπόριο και ανθεκτικότερη οικονομία
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης τόνισε πως το Εμπόριο είναι ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομίας και το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο

Sunlight: Με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει την τεχνολογία μπαταριών
Ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα - Τι αναφέρει η Sunlight

Performance Technologies: Άνοδος 30,3% στα EBITDA - Mέρισμα 1,51 εκατ.
Οι εκτιμήσεις της Performance Technologies για το 2025

Στα 376,4 εκατ. τα έσοδα της Intralot το 2024 - Τι δήλωσε ο Σ. Κόκκαλης
Τα καθαρά κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας διαμορφώθηκαν για την Intralot στα 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 5,8 εκατ. το 2023

Ενισχύει το τμήμα προσέλκυσης ταλέντων η ManpowerGroup
Οι ομάδες αυτές εστιάζουν στην προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων για εξειδικευμένες και διοικητικές θέσεις, παρέχοντας στοχευμένες λύσεις