
Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση της ελληνικής θεσμικής κοινότητας αναφορικά με το νέο στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και κατά τη σημερινή διαδικτυακή παρουσίαση για το Project Tomorrow που διοργάνωσε η Alpha Finance, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της τράπεζας.
Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ο Γενικός Διευθυντής – CFO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου και ο Head of IR Δημήτρης Κωστόπουλος παρουσίασαν το Project “Tomorrow” σε περίπου 50 διαχειριστές χαρτοφυλακίου. Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν όλες τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Eurobank Asset Management, η Εθνική AM, η Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ., η Πειραιώς AM, καθώς και από ανεξάρτητες εταιρείες όπως η Alpha Trust , η Triton, η Levant και η Iolcus καθώς και ασφαλιστικές, όπως η Εθνική Ασφαλιστική και η Ευρωπαϊκή Πίστη.
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ΑΜΚ, καθώς και στα προσδοκώμενα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα κατά Ευρώ 8 δισ. την περίοδο 2021-2024, εκ των οποίων τα Ευρώ 5 δισ. αναμένεται να χορηγηθούν στο πλαίσιο του RRF.
Τα έσοδα αναμένεται να ενισχύσουν τον Δείκτη Απόδοσης Ιδίων Κεφαλαίων της Alpha Bank κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες με στόχο η συνολική απόδοση RoE να ανέλθει στο 10% το 2024, έναντι προσδοκώμενης απόδοσης ~7% το 2022.
Τέλος, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, δοθήκαν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, εν όψει και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) των Μετόχων την Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021. Μετά την έγκριση από τους Μετόχους, θα ακολουθήσει η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σημειώνεται πως στην ΑΜΚ θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα και σε αναλογία με το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο οι υφιστάμενοι μέτοχοι, ενώ η ημερομηνία καταγραφής (record date) στο μετοχολόγιο αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση και κοντά στην ημερομηνία έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου, περί την 20 Ιουνίου 2021.


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025