Η έλλειψη καταλυτών για τη διαμόρφωση του κλίματος, κράτησαν μακριά από τη Wall Street τους θεσμικούς επενδυτές, με την τους βασικότερους δείκτες να κινούνται σε στενό εύρος.

Καλύτερη εικόνα κατέγραψε για μία ακόμα συνεδρίαση ο τεχνολογικός Nasdaq με τις ετοχές της Amazon.com Inc και της Apple Inc να προσφέρουν μεγάλη στήριξη.

Eδικότερα, ο  Dow Jones Industrial Average κατά 0,09%, στις 34.599,62, ο S&P 500 ενισχύθηκε επίσης οριακά καρτά 0,02% στις 4.227,26 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε στις 13.924,91 μονάδες με άνοδο 0,31%

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές κάνουν ένα διάλλειμμα εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα και ελλείψει σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά.

Ακόμα και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας, φαίνεται ότι έχουν προεξοφληθεί εδώ και καιρό, και δεν προκαλούν καμία έκπληξη

Στα μάκρο της ημέρας, σε νέα επίπεδα ρεκόρ εκτοξεύτηκαν τον Απρίλιο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το παράδοξο που επικρατεί δεδομένης της σταθερά υψηλής ανεργίας.

Πραγματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Εργασίας, τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας εκτοξεύτηκαν στα 9,3 εκατ. καθώς η αγορά ανοίγει και πάλι και οι επιχειρήσεις αναζητούν νέο προσωπικό.

Πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με το ήδη υψηλό των 8,3 εκατ. κενών θέσεων εργασίας, το Μάρτιο, που συνιστά ρεκόρ για το δείκτη από το 2000, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων. Σε σχέση δε, με την περσινή χρονιά, η αύξηση σε ετήσια βάση ανήλθε στο 23%.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε τον Απρίλιο, από το υψηλό ρεκόρ του περασμένου μήνα, εν μέσω μείωσης των εισαγωγών. Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι βελτίωση αυτή είναι πιθανώς προσωρινή καθώς η εγχώρια ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 8,2% στα 68,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα δεδομένα για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα στα 75 δισ. δολάρια από 74,4 δισ. δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street