Ακόμη μια άνευρη συνεδρίαση ξεκίνησε στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Χωρίς κατεύθυνση και με ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους συναλλαγών άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση  με τον γενικό δείκτη ωστόσο να παραμένει πάνω από το επίπεδο των 900 μονάδων, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 903,36 μονάδες στο άνοιγμα, σημειώνοντας άνοδο 0,15%, ενώ η αξία των συναλλαγών ήταν μόλις 8,75 εκατ. ευρώ.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης βρισκόταν 0,15% ψηλότερα, ενώ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν 0,10% επάνω.

Οι πιo δραστήριες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν οι Fourlis (+1,14%), Jumbo (+1,04%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,09%) και Viohalco (+0,98%), ενώ αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραφαν οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα (-1,09%), ΕΛΠΕ (-0,85%) και Coca Cola HBC (-0,66%). Ικανοποιητική ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα για τις μετοχές της ΤΙΤΑΝ και της Alpha Bank.

Από τους κλαδικούς δείκτες, μεγάλα κέρδη καταγράφουν οι δείκτες Υγείας (+3,4%) και Προσωπικών Προϊόντων (+1,47%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης Τροφίμων (-0,65%).

Σε μια περίοδο που η απουσία ξένων επενδυτών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, αρχίζει σήμερα το 10ο Road Show της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα φέρει κοντά εκπροσώπους από περισσότερες από 34 εισηγμένες με θεσμικούς επενδυτές στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών