
Σε νέα επίπεδα ρεκόρ εκτοξεύτηκαν τον Απρίλιο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το παράδοξο που επικρατεί δεδομένης της σταθερά υψηλής ανεργίας. Μια εξέλιξη που αναζωπυρώνει τη συζήτηση για τον αρνητικό αντίκτυπο που προκαλούν τα υψηλά επιδόματα ανεργίας του πακέτου Μπάιντεν, τα οποία οι αναλυτές εκτιμούν πως αποτρέπουν πολύ κόσμο να επιστρέψει στην αγορά εργασίας.
Πραγματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Εργασίας, τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας εκτοξεύτηκαν στα 9,3 εκατ. καθώς η αγορά ανοίγει και πάλι και οι επιχειρήσεις αναζητούν νέο προσωπικό.
Πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με το ήδη υψηλό των 8,3 εκατ. κενών θέσεων εργασίας, το Μάρτιο, που συνιστά ρεκόρ για το δείκτη από το 2000, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων. Σε σχέση δε, με την περσινή χρονιά, η αύξηση σε ετήσια βάση ανήλθε στο 23%.
Οι αναλυτές, στις εκτιμήσεις τους, περίμεναν το νούμερο να είναι κατά πολύ χαμηλότερο, γύρω στα 8,1 εκατ. θεωρώντας πως πολλοί περισσότεροι Αμερικανοί θα είχαν ανταποκριθεί θετικά στις αγγελίες για θέσεις εργασίας.
Τα μεγαλύτερα κενά εντοπίζονται στον κλάδο της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού, καθώς τα περιοριστικά μέτρα επιτρέπουν στους συγκεκριμένους κλάδους να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν κανονικά.
Το άλμα στις κενές θέσεις εργασίας ήρθε σε συνέχεια των απογοητευτικών επιδόσεων στο μέτωπο των προσλήψεων. Οι νέες προσλήψεις αυξήθηκαν μόλις κατά 278.000, όταν οι αναλυτές ανέμεναν πως θα πλησιάσουν το ένα εκατομμύριο.
Ο ρυθμός των προσλήψεων τον Απρίλιο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, στο 4,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ήτοι δηλαδή στα 6,1 εκατ. σε σχέση με τα 6 εκατ. τον περασμένο μήνα.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις διαμαρτυρίες πολλών εταιρειών πως δεν βρίσκουν προσωπικό, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να προσφέρουν και καλύτερες αμοιβές. Το τελευταίο ανησυχεί τους αναλυτές, καθώς ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις.


Latest News

Η σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί έλλειψη φιστικιών ενώ οι TikTokers τρελαίνονται
Οι παγκόσμιες τιμές φιστικιού αυξάνονται κατά το ένα τρίτο καθώς η ζήτηση για μπάρες γεμάτες με κρέμα συνεχώς αυξάνεται

Unicredit: «Πράσινο φως» υπό όρους για την απόκτηση της Banco BPM
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στην UniCredit να προχωρήσει την προσφορά εξαγοράς της Banco BPM

Ιταλία και ΗΠΑ αντιτάσσονται στους «μεροληπτικούς» φόρους των Big Tech
Η Ιταλία συμφωνεί με τις ΗΠΑ να αντιταχθούν στους «μεροληπτικούς» φόρους τεχνολογίας που επιβάλλονται στις Big Tech

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»

H δυναμική επιστροφή της Puma με αθλητικά τρεξίματος
Με το λανσάρισμα αυτό, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, η Puma προσπαθεί να αναβιώσει το brand, σε ένα άθλημα που βοήθησε να διαδοθεί