Βαριά «καμπάνα» της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη γαλλική βιομηχανία αυτοκινήτου Renault από τις δικαστικές αρχές της χώρας, καθώς η εταιρεία κρίθηκε ένοχη για παραποίηση στοιχείων που αφορούσαν την εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 και παρά το γεγονός πως η εταιρεία επέμεινε για την αθωότητα της τελικά δεν γλίτωσε το πρόστιμο. Μάλιστα, το γεγονός πως η παραποίηση των ρύπων αφορούσε σε μηχανές τύπου ντίζελ παραπέμπει στο μέγα σκάνδαλο της γερμανικής Volkswagen.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Renault κλήθηκε να καταβάλει 20 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση της ανακοίνωσε πως θα προνοήσει για επιπλέον τραπεζικές διασφαλίσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορεί να καλύψει πιθανές επιπλέον δαπάνες και ζημιές.

Μάλιστα, σε δήλωση της, η εταιρεία ξεκαθάρισε πως όλα τα οχήματα του ομίλου έχουν περάσει από τους σχετικούς ελέγχους και βρέθηκαν να είναι πλήρως εναρμονισμένα με τους νόμους και κανόνες της Γαλλίας και της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Green |

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Green |

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X