
Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει έως αυτήν την ώρα η ΕΛΑΣ , ύστερα από μεγάλη επιχείρηση το βράδυ της Δευτέρας, για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.
Σύμφωνα με το imerazante.gr, εμπειρα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας, από την κεντρική διοίκηση, λειτουργώντας υπό άκρα μυστικότητα, αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφεραν τελικά να προχωρήσουν σε αυτές τις συλλήψεις μετά από επιχείρηση που έγινε σε όλο το νησί την περασμένη νύχτα.
Οι συλληφθέντες μέσα στη νύχτα, μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί, κατευθείαν στη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεοδνικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, προσήχθησαν το πρωί άλλα τρία άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ανακρίνονται.
Τα τρία από τα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, και απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού.
Οι άλλοι τρεις προσαχθέντες εντοπίστηκαν στην Αττική (οι δύο) και τον Πύργο.
Ο Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Ζακύνθου στις 7 Μαΐου, όταν άγνωστοι τον γάζωσαν με 19 σφαίρες. Η δολοφονία του ήρθε σχεδόν έναν χρόνο μετά από εκείνη της γυναίκας του. Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν η 37χρονη έπεφτε νεκρή σε επίθεση που δέχτηκε ενώ ήταν συνοδηγός σε σκουτεράκι που οδηγούσε ο σύζυγός της. Απ’ τα πυρά είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο Κορφιάτης.
Ποιος ήταν ο 54χρονος επιχειρηματίας
Ο Ντίμης Κορφιάτης, είχε κατηγορηθεί αλλά είχε αθωωθεί για την δολοφονία της Βάϊας Ζήση το 2004, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα. Επίσης ο ίδιος με αποκαλυπτική κατάθεσή του είχε «φωτογραφήσει» τους ενόχους στη ληστεία-μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακυνθίων.
Η ληστεία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2016 στο κέντρο της πόλης. Ο νυν Δήμαρχος του νησιού περπατούσε στον μικρό πεζόδρομο και είχε μαζί του μία μικρή τσάντα που περιείχε 550.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για πληρωμές για την κατασκευή του Αρετάκειου Σχολείου, στην ορεινή Ζάκυνθο. Εκείνη την ώρα, του επιτέθηκε ένα άτομο, το οποίο κατάφερε και του πήρε την τσάντα με τα χρήματα.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς για την ληστεία είχαν καταδικαστεί ένας αλλοδαπός και ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο 54χρονος φέρεται να είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις αυτές.
Η ενέδρα στον Άγιο Σώστη
Η 37χρονη σύζυγος του ξενοδόχου, άφησε πέρσι πίσω της τρία παιδάκια. Δύο δράστες έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι στην περιοχή του Αγίου Σώστη και πυροβόλησαν εν ψυχρώ την 37χρονη, ενώ βρισκόταν επάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο άντρας της. Ο Ντίμης Κορφιάτης κατάφερε τραυματισμένος να τους ξεφύγει.


Latest News

Στήριξη του Κιέβου και ενίσχυση της άμυνας – Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου αναμένεται να εκφράσουν την απαίτηση να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλησε πεζόδρομο του Μάνχαϊμ
Νέες πληροφορίες για το αιματοκύλισμα στο Μάνχαϊμ – Τι αναφέρουν για τον άνθρωπο που οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έπεσε πάνω σε κόσμο που βρισκόταν σε πεζόδρομο στη γερμανική πόλη

Πρόθυμος να ξανασυναντήσει τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι
Η σύγκρουση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο JD Vance προκάλεσε έντονη ρήξη στις διμερείς σχέσεις

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στο Μανχάιμ – Δύο νεκροί και 25 τραυματίες
Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο του Μάνχαϊμ, συνελήφθη ο δράστης σύμφωνα με τις Αρχές. Έχει κατασχεθεί το όχημα από την αστυνομία

Ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος στην Αυστρία - Η νέα τρικομματική κυβέρνηση
Ο ηγέτης του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) Κρίστιαν Στόκερ, αναλαμβάνει καγκελάριος στην Αυστρία

«Αδειάζει» τον Μακρόν ο βρετανός ΥΠΕΞ
«Δεν συζητάμε για εκεχειρία ενός μήνα στην Ουκρανία», δηλώνει το Λονδίνο παρά τα όσα είπε ο Μακρόν

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Βαρβάκειος, Ρέντη, λαϊκές αγορές
Ανοιχτές είναι σήμερα οι αγορές σε Βαρβάκειο και Ρέντη, προκειμένου να προμηθευτούν οι καταναλωτές τα σαρακοστιανά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ζήτησε την αναστολή των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο που αφορούν τη Ρωσία
Η αναστολή των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο ανακοινώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να προσεγγίζει τη Μόσχα.

Πώς θα προστατευτείτε από ηλεκτροπληξία με το πέταγμα του χαρταετού
Οι οδηγίες από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)

Θα εγκαταλείψει ο Τραμπ τον Ζελένσκι; Επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της στη σύγκρουση η Ευρώπη
Ο Ζελένσκι ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει μετά την πρωτοφανή σύγκρουση που είχε την Παρασκευή με τον Τραμπ – Στην ΕΕ κερδίζει έδαφος το σχέδιο που περιλαμβάνει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία