Τη βεβαιότητα ότι το τέλος του κορωνοϊού θα σημάνει την επανεκκίνηση του ενδιαφέροντος της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα με άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ήταν παρούσα σε όλο το διάστημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, με σοβαρές επενδύσεις. Η Ελλάδα από την άλλη, όπως είπε, έχει επιστρέψει αυτή την εμπιστοσύνη της Γερμανίας με επιτυχημένες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ως παράδειγμα ανέφερε την Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, τη συνεργασία της RWE με την ΔΕΗ για τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες στη Δυτική Μακεδονία και την επένδυση της TeamViewer στα Γιάννενα.
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για αυτή τη στενή συνεργασία που έχουμε. Πιστεύω ότι η περίοδος του Covid-19 ήταν μία δύσκολη περίοδος και για την Ελλάδα και για την Γερμανία και φυσικά για όλους. Αυτή η περίοδος όμως σιγά-σιγά μένει πίσω.
Δυστυχώς, ήταν η αιτία που μας ανάγκασε να ακυρώσουμε την περσινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και να χάσουμε την ευκαιρία για μία πολύ μεγάλη παρουσία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και των εμπορικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας πιστεύω σε ένα, δύο, το πολύ τρία χρόνια, ώστε να είμαστε ξανά προετοιμασμένοι για να το κάνουμε…αλλά τώρα που τελειώνει ο Covid -19 πιστεύω ότι μία νέα επανεκκίνηση όλου αυτού του ενδιαφέροντος είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έρθει».
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η υψηλή τεχνολογία και ο τουρισμός, είναι εξαιρετικά ευοίωνες και εξαιρετικά αισιόδοξες.
Το φόρουμ με τίτλο «Όραμα ανάπτυξης-Εμβληματικές επενδύσεις», διοργανώνει, ψηφιακά, σήμερα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητήριων Γερμανίας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ