
Το παρεμπόριο, η αξιοποίηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, η περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην αγορά, αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο νέος Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του παρεμπορίου και στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο αλλά και τη σημασία του διαρκούς διαλόγου με τις παραγωγικές τάξεις. Σε ότι αφορά το παρεμπόριο, αξίζει να σημειωθεί πως είναι πλέον εμφανές ότι μεγάλο μέρος έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο, όπου οι ελεγκτικές αρχές εντοπίζουν τη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων, προκαλώντας ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στις υγιείς επιχειρήσεις αλλά και στα έσοδα του κράτους.
Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στην αγορά. Απατώντας στα ερωτήματα των μελών του Π.Ε.Σ. Αττικής αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων που αποσκοπούν στον περιορισμό του παρεμπορίου, όχι μόνο στο παραδοσιακό εμπόριο αλλά και στο ηλεκτρονικό. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα αυξηθούν οι σταθμοί ελέγχων σε όλη τη χώρα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο μετά και την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π και Π.Ε.Σ.Α., κ. Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι «το παρεμπόριο πρέπει επιτέλους να περιορισθεί για να σταματήσει να προκαλεί αιμορραγίες στις πωλήσεις των νόμιμων επιχειρήσεων και στα κρατικά έσοδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, φρόνιμο θα ήταν να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για έναν ενιαίο ΦΠΑ για τις διαδικτυακές συναλλαγές μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Latest News

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.