Ως μεταβατική χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα για την αμερικανική αγορά με τους περισσότερους αναλυτές να κρατούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής δημοσίευσης των κρίσιμων στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού το Μάιο. Έτσι, δίχως σαφή μηνύματα, οι δείκτες παρουσιάζουν μεικτή εικόνα.

Με το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ο δείκτης S&P 500 συνέχισε να κινείται ανοδικά, γύρω στις 4.231 μονάδες προσπαθώντας να πιάσει το ιστορικό υψηλό του, ενώ ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,05% στις 34.581 μονάδες παρουσιάζει ο βιομηχανικός Dow Jones. Λίγο καλύτερες επιδόσεις για τον Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,34% στις 13.969 μονάδες.

Ως παράδοξη ερμηνεύεται από τους αναλυτές η πτωτική κίνηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων παρά και την προοπτική εκτίναξης του πληθωρισμού. «Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν την αιτία» σχολίασε απορημένος στο CNBC, ο Τζορτζ Γκονκλάβες της MUFG.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετές υποχώρησε κατά 5,4 μονάδες έως και στο 1,474%, ήτοι κάτω από το επίπεδο των 100 ημερών για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η απόδοση του 30ετούς έχασε 5,6 μονάδες στο 2,153%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι των βασικών έτερων νομισμάτων με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στα επίπεδα του 1,22.

Στα commodities, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 70,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,22% στα 1.898 δολάρια ανά ουγγιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να αυξήθηκε σημαντικά στο 4,7% σε ετήσια βάση, πάνω από το ήδη υψηλό του 4,2% που είχε καταγράψει ο δείκτης τον Απρίλιο. Εξέλιξη που θα αναζωπυρώσει την ανησυχία για την αντίδραση της Fed και την πιθανή επίσπευση του tapering.

Παράλληλα, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες έδειξαν πως οι κενές θέσεις εργασίας εκτοξεύτηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των 9,3 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street