«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για την εταιρεία μας και για μένα προσωπικά». Με αυτά τα λόγια, που θυμίζουν τα όσα είχε πει σε αντίστοιχη περίπτωση και ο CEO της Colonial Pipelines, ο Andre Nogueira, διευθύνων σύμβουλος της JBS, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους και η εταιρεία του κατέβαλε λύτρα στους χάκερς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Meatpacker JBS USA, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος παγκοσμίως κατέβαλε λύτρα ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από κυβερνο- επίθεση που δέχθηκε με αποτέλεσμα να διακοπούν οι δραστηριότητες στην Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Η θυγατρική της βραζιλιάνικης εταιρείας JBS SA μάλιστα, σταμάτησε τη σφαγή βοοειδών σε όλα τα εργοστάσια των ΗΠΑ για μια ημέρα την περασμένη εβδομάδα ως απάντηση στην επίθεση στον κυβερνοχώρο, η οποία απειλούσε να διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού και να διογκώσει περαιτέρω τις ήδη υψηλές τιμές των τροφίμων.

Η διαδικτυακή επίθεση στην JBS ακολούθησε ανάλογη κίνηση τον περασμένο μήνα στην Colonial Pipeline, τον μεγαλύτερο αγωγό καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Colonial Pipeline, ομολόγησε ότι ενέκρινε την πληρωμή λύτρων ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομάδα χάκερ, που πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας στις αρχές Μαΐου.

«Γνωρίζω ότι αυτή είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη απόφαση (…) Ομολογώ ότι δεν ένιωσα άνετα με το να βλέπω χρήματα να εξανεμίζονται και να κατευθύνονται προς σε τέτοιους ανθρώπους», δήλωσε ο Τζόζεφ Μπλαντ σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, προσθέτοντας παράλληλα, ότι «αυτό ήταν το σωστό να κάνουμε για τη χώρα».

Ο Μπλαντ υπεραμύνθηκε της απόφασής του, λέγοντας ότι δεν υπήρχε άλλος αποτελεσματικότερος τρόπος για να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές του, και να αρχίσει η ροή καυσίμων προς την ανατολική ακτή. Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το πώς έγιναν οι διαπραγματεύσεις, αλλά και για τον τρόπο πληρωμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αμερικανικό Τύπο διέρρευσε ότι τα λύτρα πληρώθηκαν σε bitcoin, προκειμένου να μην μπορούν οι αρχές να εντοπίσουν τους εκβιαστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή