
Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας οι συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών σωματείων και πολιτών κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.
Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε μια ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια.
«Ο,τι και να κάνει η κυνέρνση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», είπε σε δηλώσεις τους ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!» τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ με το οποίο καλεί σε συμμετοχή στην απεργία. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! […] ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους» που «εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις».


Latest News

Ξεκινά η σύγκρουση στη Βουλή – Σήμερα η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής
Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του Χρήστου Τριαντόπουλου σε σχέση με την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη

Στήριξη του Κιέβου και ενίσχυση της άμυνας – Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου αναμένεται να εκφράσουν την απαίτηση να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλησε πεζόδρομο του Μάνχαϊμ
Νέες πληροφορίες για το αιματοκύλισμα στο Μάνχαϊμ – Τι αναφέρουν για τον άνθρωπο που οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έπεσε πάνω σε κόσμο που βρισκόταν σε πεζόδρομο στη γερμανική πόλη

Πρόθυμος να ξανασυναντήσει τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι
Η σύγκρουση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο JD Vance προκάλεσε έντονη ρήξη στις διμερείς σχέσεις

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στο Μανχάιμ – Δύο νεκροί και 25 τραυματίες
Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο του Μάνχαϊμ, συνελήφθη ο δράστης σύμφωνα με τις Αρχές. Έχει κατασχεθεί το όχημα από την αστυνομία

Ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος στην Αυστρία - Η νέα τρικομματική κυβέρνηση
Ο ηγέτης του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) Κρίστιαν Στόκερ, αναλαμβάνει καγκελάριος στην Αυστρία

«Αδειάζει» τον Μακρόν ο βρετανός ΥΠΕΞ
«Δεν συζητάμε για εκεχειρία ενός μήνα στην Ουκρανία», δηλώνει το Λονδίνο παρά τα όσα είπε ο Μακρόν

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Βαρβάκειος, Ρέντη, λαϊκές αγορές
Ανοιχτές είναι σήμερα οι αγορές σε Βαρβάκειο και Ρέντη, προκειμένου να προμηθευτούν οι καταναλωτές τα σαρακοστιανά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ζήτησε την αναστολή των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο που αφορούν τη Ρωσία
Η αναστολή των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο ανακοινώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να προσεγγίζει τη Μόσχα.

Πώς θα προστατευτείτε από ηλεκτροπληξία με το πέταγμα του χαρταετού
Οι οδηγίες από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)